Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dacian Cioloș a dat-o pe horă, la mitingul istoric de la Cluj-Napoca: 'De multe ori mi s-a reproşat că sunt ezitant, indecis, că nu prea ştiu ce vreau'

Dacian Cioloş, candidatul care deschide lista Alianţei 2020 USR Plus pentru alegerile europarlamentare, a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, faptul că este hotărât să meargă până la capăt, subliniind că el nu este un om indecis, aşa cum îl cred unii. "Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte (...) Cum putem noi accepta ca România să fie condusă de prostie când noi suntem atât de ingenioşi?", a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a declarat, la mitingul Alianţei 2020 USR Plus de la Cluj-Napoca, faptul că un singur om nu poate salva România şi că este nevoie de lideri, iar el este decis să meargă până la capăt.

Citește și: Lovitură pentru Bobonete din Las Fierbinți! Motivul pentru care PRO TV i-a suspendat emisiunea

"De multe ori mi s-a reproşat că sunt ezitant, indecis, că nu prea ştiu ce vreau. Vă spun că sunt mai decis ca oricând să merg până la capăt. Nu o să mă oprească nicio ameninţare pentru că sunt hotărât să salvăm această ţară. Nicun salvator nu poate să schimbe România, un singur om nu poate să schimbe România. De data asta e nevoie de noi toţi. Evident că avem nevoie de lider, care să stea în faţă şi să îşi asume tot ce e de schimbat în ţara asta. Forţa e în noi toţi. Mă doare când văd oameni care au acelaşi discurs: votul meu nu contează, sunt singur. Câtă vreme gândim aşa... vă rog să nu ne mai simţim singuri în ţara noastră când vrem să facem bine", a declarat Cioloş.

Dacian Cioloş i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot, spunând că împreună trebuie să clădească schimbarea.

Citește și: Moise Guran, despre campania PSD:’Peste tot numa’ salarii mărite!’

"Votul nostru contează de data asta. Multă vreme ne-am culcat pe o sticlă de ulei sau pe 100 de lei la salariu sau la pensie, apoi patru ani ne-am simţit izolaţi şi singuri, iar alţii au decis în numele nostru. Ştim de data asta care e fundaţia pe care trebuie să clădim schimbarea. Şi fundaţia asta trebuie să aibă două pietre de temelie: cinstea şi profesionalismul. Ştim foarte bine de ce trebuie să ne debarasăm ca să construim. Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte şi ăsta e primul pas pe care trebuie să îl facem", a spus Cioloş.

Candidatul Alianţei 2020 USR Plus a vorbit şi despre ingeniozitatea românilor, dând unele exemple.

Citește și: Ionel Dancă șterge pe jos cu Olguța Vasilescu:’Mama Minciunilor’

"Merg de câteva săptămâni prin ţară şi văd oameni care găsesc soluţii la problemele pe care le întâmpină, văd români ingenioşi, inteligenţi, de la oameni simpli până la oameni cu facultăţi, în România se inovează. Alaltăieri, în Maramureş am văzut o moară acţionată de apă cu care o comunitate întreagă îşi face treaba şi au sistemele astea pe care în continuare le menţin de ani de zile. Îmi amintesc de un prieten, Radu, în faţa unui tractor defect, la care se uitau mulţi specialişti străini, a pus o sârmă şi a reparat. Asta e ingeniozitatea României. Cum putem noi accepta ca România să fie condusă de prostie când noi suntem atât de ingenioşi? Oamenii în România muncesc ca să îşi ducă traiul de pe o zi pe alta, sunt oameni muncitori care au trebuit să plece din ţară, atâta timp cât statul PSD cheltuie bani, dar nu vedem realitatea", a mai spus Cioloş.

Dacian Cioloş a adăugat că trebuie eradicate hoţia, prostia şi sărăcia din România.

Citește și: Ofertă de angajare pentru Andra Miron, după demisia de la Realitatea TV! Ce post o vrea

"Banii pe care îi gestionează PSD se duc pe şpăgi, se duc în sinecuri şi nu se duc în dezvoltare. Cum putem să acceptăm ca o ţară ca România să trăiască în sărăcie? Trebuie să eradicăm hoţia, prostia şi sărăcia din România pentru că România nu e un neam de hoţi, de proşti şi nu trebuie să fie un neam de oameni săraci. Asta depinde doar de noi", a spus Cioloş.

În finalul discursului său, Dacian Cioloş i-a îndemnat pe cei prezenţi să "intre în horă" pentru o Românie normală: "Aşa cum ne învaţă şi Ciuleandra, intrăm în horă. Haideţi să jucăm hora asta şi mai ales să înteţim ritmul şi să ducem România într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii".

Citește și: ANM anunță urgia în toată țara! Câte zile vom avea parte de furtuni puternice, ninsoare și căderi de grindină .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.