Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dacian Cioloș se perfecționează în Aikido politic

dcnews.ro
Cioloș Iohannis

Aikido este o artă marțială care se bazează pe folosirea forței adversarului, prin aplicarea unor tehnici articulare și eschive. Principiul acestei metode de autoapărare par să fie preluat în politică, în aceste zile, de Dacian Cioloș și de liderii USR.

Confruntat cu o desemnare-surpriză pentru a forma un guvern, după un „bluff” încercat la Cotroceni, Dacian Cioloș se vede nevoit să argumenteze în fața opiniei publice în contra evidenței: desemnarea sa a fost una serioasă, cu o finalitate constituțională, nu o capcană întinsă de Klaus Iohannis și PNL. În fața acestui atac, atât Cioloș, cât și liderii USR absorb forța atacului prezidențial, fac o scurtă eschivă și redirecționează această energie spre PNL.

„Deocamdată avem un premier desemnat de președintele Iohannis, care știm foarte bine că are o relație apropiată și cu PNL. Aici e un mesaj foarte clar: refaceți coaliția, nu ați propus un premier”, a declarat Dacian Cioloș la TVR. De altfel, acesta este mesajul repetat obsesiv de Cioloș și USR în ultimele zile, mizând pe faptul că partidul prezidențial nu va îndrăzni să lase impresia publică de insubordonare.

Întrebat de ce premierul demis, Florin Cîțu, chiar și în aceste condiții, interpretează diferit desemnarea făcută de președinte, ca pe un apel la o majoritate USR-AUR-PSD, Cioloș respinge o asemenea variantă și cere PNL o soluție dincolo de orgolii și pretenții de scuze.

„Domnul Cîțu repetă același lucru care și cum dânsul ar ști ce decizie ia conducerea USR. În los să repete astfel de lucruri și să ne explice nouă ce ar trebui să facă USR, bine ar fi să explice ei ce fac, să ne spună ce soluție văd pentru România. Care este soluția PNL pentru următoarele luni? Asta ar fi bine să ne-o explice, ca să știm de unde începem discuția. Noi am spus care e soluția. Important e să le spună românilor care e soluția pe care o propun. Deocamdată ne cer nouă să ne cerem scuze pentru trecut, dar nu ne spun care e soluția pe care o văd. Soluția nu e să repui în funcție un guvern care a picat în Parlamnent cu o majoritate semnificativă. Soluția e să instalăm un nou guvern, care să aibă majoritate și care să propună soluții pentru crizele în care ne aflăm. Asta face USR. Noi vizavi de alegătorii noștri dăm seamă, nu de orgoliile unui om politic sau altul”, a mai declarat Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.