Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dan Barna atacă parlamentarii PSD cu un aforism din B.P.Hașdeu

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a declarat, miercuri, la dezbaterile din plenul reunit pe marginea desființării pensiilor speciale ale parlamentarilor, că PSD este cel care le-a introdus în 2015, astfel că acum social-democrații își recunosc greșeala.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

„Acum 150 de ani, Bogdan Petriceicu Haşdeu a spus o vorbă de spirit şi o să îl parafrazez puţin: 'Răzbunarea cea mai dulce este când duşmanul tău este silit a recunoaşte că eşti bun şi dânsul este rău'. Astăzi PSD, care a inventat pensiile speciale, recunoaşte că a fost o porcărie. Astăzi, domnule Ciolacu, recunoaşteţi - şi vă mulţumesc în numele României - că pensiile speciale sunt o ruşine pentru această ţară. Astăzi, acest Parlament aduce puţină demnitate şi onoare acestei ţări", a afirmat Dan Barna, la dezbaterea din plenul Parlamentului pe tema eliminării pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

El a spus că în campania electorală cea mai frecvent întâlnită întrebare de la români a fost "de ce trebuie să aibă unii pensii speciale, de ce nişte oameni care au putut, în Parlament, şi-au tras câte o pensie bonus".

"Şi ce puteam să le răspundem? Că unii parlamentari au profitat de poziţia lor? Astăzi le răspund şi colegilor şi prietenilor de la UDMR: astăzi reparăm puţin dintr-o reparaţie uriaşă în domeniul pensiilor, de care are nevoie România, şi spun asta pentru că, în 10 ani, şi ştiţi foarte bine, piramida demografică se va răsturna şi la baza ei vor fi pensionarii, nu mai avem bani de pensii speciale, nu doar că ele moral nu trebuie să existe", a spus Barna.

Deputatul USR PLUS a subliniat că, în săptămânile şi lunile următoare, coaliţia va lupta să fie eliminate cât mai multe dintre pensiile speciale. "Aceasta este calea normală, europeană", a precizat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.