Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna dă cărțile pe față: Care este scopul final al alianței cu PLUS

Inquam Photos/ Octav Ganea
barna ciolos bucurie

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că obiectivul Alianței USR-PLUS este de a fuziona pe viitor, pentru că este mai greu "să guvernezi pe bucățele". El spune că are o relație excelentă cu Dacian Cioloș și că decizia ca el să candideze la prezidențiale a venit în urma unei analize strategice.

"Suntem în contextul unei alianțe politice, pasul următor după alianța electorală care a existat la europarlamentare. Obiectivul va fi ca într-un termen, vom vedea dacă mai scurt sau mai lung, să ajungem la o fuziune, pentru că e greu să guvernezi pe bucățele", a declarat, miercuri seară, la TVR1, președintele USR, Dan Barna.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

El spune că relația cu Dacian Cioloș, liderul PLUS, "este una excelentă".

"Discutăm la orice moment. Îl sun, mă sună. Deseori mai glumim, ne trimitem unul altuia articolele în care se spune cum ne-am certat, boscorodit. Avem o relație funcțională", a mai declarat acesta.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

În ceea ce privește decizia de a candida la prezidențiale, Barna afirmă că "avea un potențial mai mare de creștere și de angrenare a comunității"

"E ca o partidă de șah. Cum așezăm pisele de care dispunem: notorietatea lui Dacian Cioloș, filialele și resursele pe care le are USR, numărul de membri cumva entuziaști, pentru că sunt la început, dinspre PLUS, experiența parlamentară a colegilor mei și a deputaților/senatorilor USR. În contextul european actual, toate partidele similare cu noi sunt în secvența 3-8% în toată Europa. Nicăieri în Europa nu este o poveste mai de succes decât este USR. Pentru cei din ALDE Europe, în care suntem membri, suntem o poveste de succes. Din perspectiva asta, noi avem niște resurse și a fost o analiză, din punctul meu de vedere ca antreprenor care a lucrat în management de proiect, cum arată mai bine un scenariu să guvernăm în 2020. Candidatura mea este cea care avea un potențial mai mare de creștere și de angrenare a comunității în ceea ce înseamnă viziunea unei Românii...", a mai spus Dan Barna.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.