Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna, despre cei care nu se vaccinează: 'Din credința în știrile false cu extratereștri, cipuri, roboți și alte inepții care umplu spațiul virtual'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, a declarat joi, la B1 TV, că România se află acum într-un vârf al ratei de vaccinare anti-COVID, dar asta nu va mai dura mult. Pentru ca ritmul de imunizare să se mențină, a explicat el, e nevoie de un efort colectiv.

Barna a afirmat că e nevoie de o campanie de informare mai sofisticată, iar Guvernul trebuie să se îngrijească să ajungă cu mesajele sale și în micile comunități. De asemenea, e important ca acolo să contribuie și cei cu autoritate în zonă - medic de familie, preot, primar, învățătoare. Dan Barna a mai spus că rata de vaccinare va continua să fie ridicată deoarece vor ajuta și medicii de familie și vor funcționa și caravanele mobile. Totodată, vicepremierul a insistat că relaxarea restricțiilor depinde de vaccinare.

„Faptul că de câteva zile suntem la circa 90.000 persoane vaccinate pe zi e o veste, o informație valoroasă și un lucru important. Am văzut speculații că nu mai sunt oameni pe listele de așteptare. Asta e pentru că s-a deschis posibilitatea, și e foarte folosită, de a se vaccina oamenii fără a mai sta la coadă.

Suntem practic în vârful ratei de vaccinare și va mai dura câteva zile anticipez, însă e foarte probabil că dacă nu continuăm această campanie și... E o bucată mare de Românie care fie din lipsă din informare, fie din credința în știrile false cu extratereștri, cipuri, roboți și alte inepții care umplu spațiul virtual.... Aici va fi marea provocare: să ajungem și la oamenii care nu urmăresc neapărat televizorul și care refuză vaccinarea fără să fie antivaxeri tradiționali.

Pasul pe care-l facem, și de zilele viitoare se va materializa, e vaccinarea prin medicii de familie, că medicul are în jur o comunitate. Prin această nouă rețea pe care o dezvoltăm, împreună cu caravanele mobile, ne vom asigura că ținem cotele sus.

Dacă nu ajungem să avem o pondere mare de populație vaccinată, ideea că ridicăm restricțiile se îndepărtează. Oamenii asta trebuie să înțeleagă: dacă nu vor să se vaccineze, nici așteptarea să revenim la normal n-ar trebui s-o aibă”, a declarat vicepremierul.

Acesta a insistat că imunizarea anti-COVID trebuie să fie un efort colectiv și a pus accentul pe comunicarea direcționată în și spre micile comunități locale.

„De la nivelul Guvernului va trebui să sofisticăm campania de informare și de promovare, trebuie să coborâm în local în comunități.

Am aflat o poveste aproape fabuloasă: Deci e total... România mereu surprinzătoare, să spun... Preotul dintr-un sat ne povestea că s-a dus și s-a vaccinat pe furiș, că medicul de acolo din sat e antivaccinist și le spunea oamenilor să nu se vaccineze. E exact invers decât cum ne-am putea gândi. De asta spun că e nevoie de efort la nivel local. Dacă direcționăm campania către oamenii care au un cuvânt greu în comunitate - medic de familie, preot, primar, învățătoare - cred că mai e spațiu mult pentru perioada următoare”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.