Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna, despre dezvăluirile cutremurătoare din spitalul de la Sibiu: 'Nu mi-am imaginat că situaţia este atât de gravă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că nu şi-a imaginat că situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu "este atât de gravă" şi a dat asigurări că "lucrurile nu vor rămâne aşa".

El a precizat că la spitalul din Sibiu sunt în derulare trei anchete, după ce un fost angajat la Secţia ATI a susţinut în presa locală, sub protecţia anonimatului, că a omorât bolnavi internaţi cu COVID-19.

Citește și: IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

"Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului. Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă. Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital. În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă... Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa", a afirmat Dan Barna.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

Vicepremierul a spus că "este revoltat la nivel personal de situaţia aceasta", subliniind că a discutat pe acest subiect cu ministrul Vlad Voiculescu.

"Şi aseară şi astăzi am continuat discuţiile cu Vlad Voiculescu. Vom ajunge la o concluzie şi vom lua nişte măsuri", a adăugat Dan Barna.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

De asemenea, acesta a menţionat că "astfel de situaţii arată că există un putregai de sistem mult mai profund decât ne place să credem".


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.