Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dan Barna, după desemnarea lui Ciucă: 'România joacă de o perioadă la categoria impuse'

Facebook
Dan Barna

Dan Barna, vicepreședinte USR, comentează resemnat desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru, afirând că România are parte de soluții impuse. Deși critică propulsarea unui militar în fruntea guvernului, Barna remarcă faptul că situația României este una excepțională, în care este nevoie de măsuri urgente.

„Este propunerea pe care președintele României și-a asumat-o. Am participat azi la consultările de la Cotroceni. Președitnele ne-a comunicat că dinspre PNL, în unanimitate, ne-a spus și nouă că era foarte mulțumit că a venit această propunere. Deci este propunerea de lucru, propunerea pe care o avem în momentul de față la dispoziție.

România joacă de o perioadă de cel puțin două luni la categoria impuse, nu la categoria opționale și din această categorie impuse pentru premier este domnul Ciucă în acest moment. Impuse de decizia președintelui, care a nominalizat un premier care în opinia dânsului ar putea să treacă România prin această perioadă de criză.

Dacă ne uităm la structura guvernelor democratice, opțiunea militară este destul de rară. Pe de altă parte, nu pot să nu recunosc că România este într-o situație excepțională. Chiar nu simt că ar mai trebui să comentez într-un fel sau altul pe propunerea de premier. E o șansă de a avea un guvern stabil. Să vedem dacă se va întâmpla lucrul acesta. Vom fi probabil în opoziție în perioada următoare”, a declarat Dan Barna, la Europa FM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.