Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dan Barna nu respinge varianta că ar fi persecutat politic prin DNA, dar promite să demisioneze: 'Nu trebuie să aveţi nicio îndoială'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Dan Barna, liderul USR, dat de DLAF pe mâna DNA, nu respinge scenariul unei persecuţii politice prin intermediul procurorilor. Acesta afirmă că nu are date să comenteze dacă DLAF acţionează la comandă politică.

"Eu nu pot să răspund la această întrebare. Nu am date ca să spun lucrul acesta. Este o instituţie a statului care face verificări. Când le încheie - de fapt asta e cerinţa pe care o am eu, ca aceste verificări să se încheie cât mai repede, să fie trimise la DNA, astfel încât să putem încheia această poveste începută în 2019, înainte de prezidenţiale", a declarat Barna.

Întrebat dacă i se pare că ar fi vreo "regie" în cazul său, având în vedere că informaţiile despre posibile probleme penale au apărut înainte de alegerile prezidenţiale din 2019 şi înainte de congresul de unificare al USRPLUS, Barna a răspuns: "Dumneavostră vi se pare? Nu am ce să comentez, sunt lucruri pe care poate să le constate oricine urmăreşte acest subiect. De asta comunic foarte frecvent, cum aflu un detaliu comunic foarte trasparent, pentru că nu există nicio faptă legată de activitatea mea care să fie în afara legii sau de care să-mi fie ruşine. Sunt foarte trasparent, răspund la orice întrebare."

Liderul USR a precizat din nou că se va retrage dacă DNA îl va pune sub urmărire penală.

"Să nu uităm, sunt coordonatorul campaniei naţionale 'Fără penali'. Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce este de făcut", a mai declarat Barna.

Departamentul de lupta antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legatură cu "presupuse fapte de natura penala comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene", conform unui răspuns al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.