Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dana Gîrbovan îl pune la punct pe Klaus Iohannis: 'Acesta a fost semnalul și votul pe care cetățenii l-au dat'

dana gârbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan, respinsă de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Justiției,a explicat la emisiunea "Marius Tucă Show" de ce nu a fost de acord cu modul în care au fost formulate temele la referendum, susținând că în spatele principiilor sunt oameni și drepturile lor.

"Președintele a făcut vorbire la referendumul din 28 mai. În realitate oamenii au votat o justiție independentă, au ascultat îndemnurile. Acesta a fost semnalul și votul pe care cetățenii l-au dat. Însă, dincolo de simbol, există consecințe juridice, iar la momentul respectiv am atras atenția asupra acestui lucru pentru că cele două întrebări, care de fapt erau mai mult, 4-6, nu corespundeau valorilor pe care președintele susține că le-a avut. Prima întrebare făcea referire la amnistie și grațiere. Nu poți să excluzi în mod absolut o persoană de la dreptul de a fi iertată. Am dat exemplu atunci, că poți avea în închisoare o persoană condamnată pentru corupție, dar într-un moment de cataclism, incendiu, ajută alți oameni, sau este într-o circumstanță umanitară deosebită, poate merită clemența statului", a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan, respinsă de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Justiției.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

"Întotdeauna în spatele principiilor sunt oameni. Dacă noi, în numele principiilor călcăm în picioare acești oameni, înseamnă că noi nu am înțeles nimic din democrație și le-am transforma pe toate în carcase goale, în slogane, care aduna voturi. Ori a fost datoria mea ca judecător și ca cetățean să le explic și să spun de ce este periculos să se folosească populismul pentru a pune un blam asupra unei categorii de cetățeni, indiferent de cine este vorba", a mai spus Dana Gîrbovan, la "Marius Tucă Show".

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.