Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dăncilă îl lovește pe Iohannis cu eșecul răsunător înregistrat de România la ONU

Facebook
dancila

Candidatul PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, i-a cerut vineri lui Klaus Iohannis sa vina cu o lista a omologilor sai cu care a discutat pentru ca Romania sa castige un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate ONU.

„Cu cati omologi de-ai sai a vorbit pentru a deveni membri nepermanenti in Consiliul de Securitate ONU? A facut vizite externe din care a venit cu o sapca si cu niste poze (...) Trebuie sa isi asume politica externa si cand e bine si cand nu e bine. Nu am vazut nicio realizare pe plan extern a candidatului Iohannis. Ii solicit sa vina cu o lista cu omologii sai cu care a vorbit ca Romania sa fie in Consiliul de Securitate ONU. Nu stiu daca a vorbit cu cateva persoane”, a zis Dancila.

Aceasta a indicat ca este incorect sa fie aruncata pe seama PSD acest esec, dupa ce in spatiul public s-a spus ca din cauza dorintei mutarii ambasadei Romaiei din Israel, Romania a pierdut sprijin important in tarile arabe. Dancila a zis ca atunci cand ii convine, seful statului isi aroga meritele pentru realizari externe, insa atunci cand apar probleme da vina pe altii.

România a ratat șansa de a obține un loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în perioada 2020-2021. Pentru Europa de Est era prevăzut un singur loc de membru nepermanent și fotoliul a fost câștigat de Estonia.

Estonia a avut nevoie de două tururi pentru a învinge România. După ce în primul tur nu a obținut majoritatea necesară de două treimi din partea celor 193 de țări din Adunarea Generală a ONU, Estonia a învins în cele din urmă în al doilea tur, cu 132 de voturi, față de 58 România. Țara noastră a primit 78 de voturi în primul tur.

Vezi si: SURSE Meleșcanu se întronează șef de partid: forțe noi pentru Viorica Dăncilă în turul 2 la prezidențiale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.