Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dăncilă: România să nu aștepte mereu turma în politica externă. Nu regret opțiunea pentru mutarea ambasadei din Israel

Facebook
dancila viorica

Candidatul PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, a declarat vineri ca in politica externa Romania trebuie sa isi asume decizii si sa fie uneori primul stat care face o alegere pe plan international fara sa astepte sa vada incotro merge „turma”.

„Romania trebuie sa isi asume decizii, nu sa asteptam mereu sa vedem ce fac ceilalti si pe acest efect de turma sa mergem si noi”, a zis Dancila. Ea a facut afirmatia in contextul discutiilor pentru mutarea ambasadei Romaniei din Israel, subiect unde guvernul pe care l-a condus a fost pentru mutarea ambasadei, pozitie imbratisata si de SUA, in timp ce UE a fost rezervata si mai degraba nu a fost de acord cu acest punct de vedere.

„Este gresit sa iti spui punctul de vedere in Romania? Am facut ce trebuie, un memorandum in care am cerut opinia tuturor institutiilor, l-am trimis presedintelui pentru o decizie politica legata de mutarea ambasadei (...) opinia mea a fost sa mergem pe aceeasi linie cu SUA, partenerul nostru strategic. Nu am facut o greseala”, a zis Dancila.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.