Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Declarație CIUDATĂ a premierului Republicii Moldova: 'Omuleţii verzi pot ateriza şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dacă doresc'

medvedev chicu

'Omuleţii verzi' pot ateriza şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dacă doresc, a afirmat luni premierul moldovean Ion Chicu, comentând într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă afirmaţiile unor experţi în securitate de la Chişinău, potrivit cărora construcţia unui aeroport la Bălţi (nordul republicii) comportă o serie de riscuri pentru securitatea Republicii Moldova, cum ar fi o invazie a 'omuleţilor verzi', adică a militarilor ruşi fără însemne, ca în Crimeea, informează portalul Deschide.md.

'Haideți să fim serioși, „omuleții verzi”, dacă au de venit, dar asta e așa o discuție sterilă, au de venit, ei aterizează unde doresc și pe Piața Victoriei dacă doresc aterizează. Ce trebuie să le faci aeroport ca ei să vină? Sau unde au fost, ei au aterizat pe aeroporturi? Astea sunt discuții, știți, așa, ca să nu... Noi vorbim de lucruri serioase, vorbim de dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova. Ori fără infrastructură - fie drumuri, aeroporturi, căi ferate -, noi nu avem cum să ieșim din situația în care suntem.', a afirmat premierul Chicu.

Citește și: Tremură Guvernul Orban! Victor Ponta zguduie scena politică! Condiția pentru a vota moțiunea de cenzură

'Haideți să fim oameni înțelepți! Dacă e vorba de securitate, cineva ce crede la modul serios că noi o să luptăm acum cu nu știu ce, cu parașutiști, cu desanți sau cu ce? Noi avem, bineînțeles, acorduri, securitate, nu așa se apără țara cu... dacă o să mai deschidem o autostradă de opt benzi și acolo aterizează avionul. Despre ce discutăm noi? Despre lucruri chiar uneori ilare, nu vă supărați...', a insistat Ion Chicu.

'Am auzit şi eu istoria asta cu ''omuleţii verzi', ''albaştri' sau nu ştiu de care culoare. Ce dacă noi mai avem un aeroport, riscul ca ''omuleţii verzi' să aterizeze acolo este mai mare? De ce nu ar ateriza la Chişinău?', s-a întrebat el retoric.

Citește și: Rareș Bogdan și Ludovic Orban, out din cursa pentru Primăria Capitalei! Cine va candida din partea PNL

Sintagma 'omuleţii verzi' desemnează soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, când au ocupat şi blocat aeroportul din Simferopol (centrul administrativ al peninsulei), majoritatea bazelor militare din Crimeea şi parlamentul din Simferopol. Tot ei au asigurat condiţiile de organizare a referendumului, la care majoritatea locuitorilor peninsulei s-au pronunţat pentru 'alipirea la Rusia', un referendum nerecunoscut de către comunitatea internaţională.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.