Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Denise Rifai este REVOLTATĂ, după ce intervenția jandarmilor a dus la moartea unui om: 'Sunt imagini șocante! Sunt încremenită, e inuman'

Facebook
Denise Rifai

Intervenţie controversată a jandarmilor, în timpul unui festival de folclor, la Vatra Dornei. Aceştia s-au chinuit zece minute să imobilizeze un bărbat suspectat că ar fi pipăit o minoră de 12 ani, aflată în apropierea scenei. Incapabili să-l liniştească, oamenii legii i-au pulverizat spray paralizant direct în față. Asta, deşi regulamentul interzice folosirea spray-ului lacrimogen de la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate. Bărbatul a fost dus în comă profundă la spital. Sâmbătă dimineață, acesta a murit.

Denise Rifai, realizatoare Realitatea TV, a spus că a văzut filmul integral al intervenţiei jandarmilor, iar imaginile sunt de o cruzime inexplicabilă.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

"Noi, la Tv, trebuie să dăm imagini blurate. Eu am primit un videoclip cu filmul pe larg al acestei acţiuni dezastruoase. Sunt minute bune. La TV sunt doar câteva secunde. Imobilizarea aceasta a jandarmilor asupra acestui domn, nu mai contează cine era, era un individ. Omul respectiv era imobilizat, cumva ciudat... Jandarmii erau căţăraţi pe omul acesta minute în şir. Tânăra jandarmeriţă îi pulverizează în faţă un spray pe care-l avea în dotare. Erau clar pe el, nu erau în stare să-i pună cătuşele. Renunţă să-i mai pună cătuşele, îl întorc, încearcă să-i dea un fel de prim-ajutor.

L-au luat la palme, se vede că omul urinase. Imaginile din filmul netăiat sunt şocante. Omul făcuse infarct când a fost imobilizat de jandarmi. L-au luat la spital, a decedat dimineaţă în jurul orei 11.00. Este inuman ce s-a întâmplat. Sunt încremenită. Noi avem o filmare de 6 minute. Jandarmeriţa i-a băgat spray-ul în gură. Se aud răcnete ale omului. Când văd că omul e leşinat, îl întorc, apoi doi poliţişti încearcă să-i dea un prim-ajutor, cu palme peste faţă. Nu ştiu ce să facem cu Jandarmeria asta.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Eu sunt sigură că între jandarmi sunt bărbaţi de calitate. Oameni de mare calitate umană, dar sunt probabil tot mai mulţi indivizi angajaţi care n-au fost antrenaţi cum se cuvine. Cred că nu mai sunt instruiţi cum trebuie. Cred că sunt angajaţi oameni de pe drum, efectiv. Ei sunt în slujba noastră, nu este în fişa postului lor să omoare oameni. Pe întreaga filmare sunt imagini şocante. Nu vreau să jignesc întreaga Jandarmerie română", a încheiat Denise Rifai.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. Acesta a ajuns la UPU Suceava în comă profundă.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Sâmbătă dimineață, omul a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.