Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Doi morți și opt răniți într-o busculadă produsă după un concert al rapperiţei GloRilla, în SUA

dreamstime.com
ambulanta

Două persoane au murit şi opt au fost rănite într-o busculadă survenită după un concert al rapperiţei GloRilla la Rochester, în statul american New York, informează marţi site-ul BBC.

Autorităţile susţin că îmbulzeala ar fi putut fi declanşată atunci când membrii publicului au crezut din greşeală că au auzit focuri de armă, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, nu a existat "nicio dovadă care să susţină că s-a tras cu arma", a declarat locotenentul de poliţie Nicholas Adams, de la poliţia din Rochester, pentru ABC News.

GloRilla, care terminase de cântat înainte de incident, a declarat că este "devastată şi cu inima frântă".

Muziciana din Memphis, a cărei melodie "F.N.F. (Let's Go)" a fost nominalizată în categoria "cea mai bună performanţă rap" la Premiile Grammy de luna trecută, a povestit că nu a auzit despre busculadă până când nu a părăsit locaţia concertului.

"Fanii mei înseamnă totul pentru mine", a scris ea pe reţelele de socializare. "Mă rog pentru familiile lor şi pentru o recuperare rapidă a tuturor celor afectaţi", a adăugat vedeta.

Poliţia a precizat că busculada a început la scurt timp după încheierea concertului de pe arena Main Street Armory duminică seară.

"În timp ce oamenii au început să iasă, mulţimea a început să se îmbulzească şi să se grăbească spre ieşire", a declarat şeful poliţiei, David M Smith.

"Există unele informaţii potrivit cărora s-au auzit focuri de armă, ceea ce a provocat panică în mulţime, dar acest lucru nu a fost confirmat", a adăugat el.

"Relatările preliminare de la persoanele aflate la faţa locului indică faptul că rănile au fost cauzate de călcarea în picioare. Nu avem nicio dovadă că s-au tras focuri de armă sau că cineva a fost împuşcat sau înjunghiat", a completat acesta.

Poliţia a găsit trei femei grav rănite în interiorul sălii de concerte. Una dintre ele, Rhondesia Belton, în vârstă de 33 de ani, a murit la spital.

Poliţia din Rochester a anunţat moartea unei a doua femei, în vârstă de 35 de ani, luni seara. Numele ei nu a fost făcut public.

O altă femeie rămâne în stare critică, cu răni grave. Alte şapte persoane sunt tratate pentru răni care nu le pun viaţa în pericol.

Potrivit BBC, a fost demarată o anchetă pentru a se stabili dacă proprietarii locaţiei au respectat măsurile de siguranţă necesare.

Această tragedie survine la trei luni după o busculadă soldată cu victime la un concert al starului Asake la Brixton Academy din Londra.

Două persoane au murit şi alte câteva au fost rănite după ce un număr mare de oameni a încercat să intre în sală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.