Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Donald Trump le-a adus un omagiu 'curajoșilor soldați americani ce și-au dat viața în Primul Război Mondial'

Donald Trump le-a adus un omagiu, duminică după-amiază, la cimitirul american din Suresnes, aflat la nord-vest de Paris, “curajoşilor americani care şi-au dat viaţa” în Primul Război Mondial, relatează AFP, informează News.ro.

Cimitirul american, aflat pe o colină care domină capitala Franţei, reprezintă un simbol al dăruirii SUA din timpul războiului. La Suresnes sunt înmormântaţi 1.541 de soldaţi americani căzuţi în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Cu puţin înainte de sosirea la Suresnes, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter: “Ceremonie frumoasă astăzi la Paris, pentru comemorarea sfârşitului Primului Război Mondial. Mulţi lideri mondiali prezenţi. Mulţumesc, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei! Acum merg la Cimitirul American Suresnes pentru a ţine un discurs în onoarea marilor noştri eroi! Apoi, înapoi în SUA”.

Această vizită la Suresnes vine în contextul în care Donald Trump a fost criticat pe reţelele de socializare după ce nu a putut participa, sâmbătă, la comemorarea soldaţilor şi marinarilor americani ucişi în timpul Primului Război Mondial, la Cimitirul american Aisne-Marne din Belleau, deoarece ploaia a făcut imposibilă organizarea deplasării la ceremonie.

Duminică, peste 70 de lideri politici din întreaga lume, între care şi Klaus Iohannis, au participat, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârşitului Primul Război Mondial.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.