Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Trump recurge la o LEGE DE RĂZBOI: 'Este o măsură excepţională, cu siguranţă. Este, pur şi simplu, un spital plutitor, care va spori capacităţile'

nyt.com
trump

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că va invoca Legea de producţie pentru apărare, care permite administraţiei SUA să accelereze producţia de echipamente necesare în combaterea pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Trump a anunţat de asemenea că o navă-spital va fi trimisă statului New York, puternic afectat de pandemie, pentru a ajuta persoanele bolnave de COVID-19, şi că o a doua navă-spital va fi trimisă pe Coasta de Vest, informează agerpres.ro.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Potrivit guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, nava-spital, US Comfort, are 1.000 de camere şi săli de operaţie şi va andoca în portul oraşului New York.

"Este o măsură excepţională, cu siguranţă. Este pur şi simplu un spital plutitor, care va spori capacităţile noastre", a afirmat el într-o conferinţă de presă la New York, fără a preciza când va ajunge exact nava-spital, potrivit AFP.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

Într-un discurs susţinut în sala de briefing de la Casa Albă în cadrul conferinţelor de presă zilnice alături de grupul operativ privind coronavirusul, Trump a precizat că va promulga Defense Production Act în cursul zilei de miercuri.

Legea, care datează din timpul Războiului din Coreea, din anii '50, îi conferă preşedintelui autoritatea de "a grăbi şi a extinde aprovizionările de resurse de la baza industrială americană pentru a sprijini programele militare, energetice, spaţiale şi de securitate internă", conform unui rezumat publicat pe site-ul Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă.

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

"Vom folosi Defense Production Act doar în caz că vom avea nevoie", a spus Trump.

Vicepreşedintele Mike Pence, responsabil cu grupul operativ de combatere a coronavirusului, le-a cerut tuturor americanilor să amâne operaţiile chirurgicale care nu sunt urgente pentru a permite spitalelor să se concentreze pe afluxul tot mai mare de pacienţi afectaţi de boala respiratorie COVID-19 cauzată de noul coronavirus.

Citește și: Victor Ponta face apel la Guvern: ‘Urgent! Acum!’

Deborah Birx, membră a grupului operativ, le-a cerut tinerilor să respecte recomandările administraţiei, cerând un efort de 15 zile pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Tinerii sunt consideraţi transmiţători-cheie ai coronavirusului, care poate fi transmis chiar şi de persoane cu simptome uşoare sau fără simptome.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire în SUA a trecut de 7.000, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 100.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Statul New York este unul dintre cele mai afectate de pandemie, având miercuri 2.300 de cazuri confirmate, la o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a cerut miercuri "intervenţia de urgenţă" a armatei americane, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus se apropie de 1.000 în cel mai mare oraş din SUA, potrivit DPA.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.