Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Tusk a anunțat, de la Sibiu, un nou summit după alegerile europarlamentare: 'Țările mici să fie respectate în UE'

reuters
donald tusk

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a anunțat la finalul summitului informal de la Sibiu că va convoca pe 28 mai o reuniune a celor 28 de lideri pentru a stabili procedurile desemnării noilor lideri.

Citește și: VIDEO - Scandal URIAȘ la mitingul PSD din Iași! Liviu Dragnea, HUIDUIT și FLUIERAT, în timp ce își susținea discursul: 'Hoţii', 'PSD, ciuma roşie'

"Lumea în jurul nostru e tot mai schimbătoare și mai imprevizibilă, iar rezultatele se vor concretiza cănd Consiliul European va adopta această agendă strategică. Lilderii UE au demostrat categoric că doresc să își asume responsabilitatea nu doar pentru evenimente politice. Statele membre vor să formeze calea pe care merge UE, cum funcționează și se dezvoltă. Personal cred că e de dorit să gândim așa", a declarat Donald Tusk, președintele Consiliului European, relatează Mediafax.

"Doresc să mențin spiritul acestor discuții. În acest context aș dori să anunț că imediat după alegeri, pe 28 mai voi convoca o reuniune a celor 28 lideri pentru a demara procedura de alegeri pentru lideri. Procedura va trebui să efecte echilibrul geografic pentru ca țările mici să fie respectate în UE. Când e vorba de astfel denumire e vorba de echilibru de gen și politic. E de dorit să ajungem la un consens legat de aceste decizii. E bine să fim realiști. Dacă vor fi greu de realizat aceste înțelegeri, atunci vom supune la vot aceste decizii. Vrem să facem aceste numiri la Consiliul European în iunie", a mai spus Donald Tusk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.