Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Două pisici din New York s-au infectat cu COVID-19 - Specialiștii spun că nu există dovezi că animalele ar transmite virusul la om

Gettyimages
pisica

Două pisici din New York sunt primele animale de companie infectate cu Covid-19 în SUA. Experții americani afirmă că nu există indicii potrivit cărora animalele ar transmite virusul la om, infectarea producându-se invers, de la om la pisică, în cazul de față, anunță stiri.tvr.ro.

Pisicile au fost testate după ce au prezentat probleme respiratorii ușoare și se așteaptă să se recupereze. Proprietarul unei pisici nu era infectat, așa că animalul este posibil să se fi contaminat de la cineva din exteriorul casei sau de cineva fară simptome din interior.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

În celalalt caz, proprietarul ieșise pozitiv la testul Covid-19 înainte că pisica să se infecteze.

DR. Anthony Fauci expert, grupul de criză pentru Covid-19 de la Casa Albă: Nu există dovezi că virusul este transmis de la animalul de companie la om.

Subiectul a fost analizat și la Centrul pentru controlul bolilor din SUA. Se recomandă ca oamenii să limiteze interacțiunile dintre animalele lor de companie și persoane din afara locuinței. Pisicile ar trebui ținute în interior, iar câini ar trebui plimbați în lesă la cel puțin 2 metri față de alte persoane.

Dr. John Howe, preşedintele Asociaţiei medicilor veterinari, SUA: Dacă este cineva bolnav în familie cu Covid-19, pentru siguranţă, este mai bine ca altcineva să aibă grijă de pisică pe perioada bolii.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

Un tigru de la grădina zoologică din New York și citiva lei au fost confirmați recent cu n oul coronavirus, potrivit CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.