Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dragoș Cristian Vlad, șeful Autorității pentru Digitalizarea României: 'Digitalizarea trebuie să devină un proiect de țară'

Dragos Cristian Vlad

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României atrage atenția că România are nevoie de un proiect de țară care să vizeze digitalizarea. Una din problemele cronice ale mediului bugetar, digitalizarea ar putea contribui decisiv la o mai bună colectare, de exemplu, a taxelor, dacă aceasta ar fi implementată la nivelul ANAF.

”Pentru următorii 3, 5, 7 ani, digitalizarea trebuie să devină un proiect de țară. Trebuie să ne aducem cetățeanul în mijloc. Dacă până acum s-au construit sisteme informatice pentru instituții publice, acum trebuie să construim sisteme informatice pentru cetățeni. După ghiseul.ro, implementăm identitatea digitală europeană, prin EU wallet. Și în transformarea digitală putem face un salt, să revenim pe primele poziții. Avem nevoie de o piață IT care să crească natural.

Nu măsurăm corect competențele digitale ale cetățenilor. Peste 4 milioane de români au plecat din țară și lipsesc din statisticile care măsoară competențele, pentru că ei au competențe digitale.”, a spus Dragoș Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României la evenimentul organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.