Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După 5 ani de la tragedia Colectiv, abia acum Ministerul Sănătății a decis acordarea de concediu medical pe toată perioada necesară pacienților

club colectiv lumanari

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost adoptată ordonanţa în baza căreia pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de concedii medicale pe toată perioada necesară tratamentului şi recuperării medicale.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, ministrul a precizat că actul normativ modifică Ordonanţa 158/2005 şi oferă cadrul legal pentru acordarea de către medicul curant a concediului pentru incapacitate temporară de muncă, pentru toată perioada necesară tratamentului şi recuperării medicale a pacientului cu arsuri.

Citește și: Ioana Mihăilă are un tupeu scandalos: Îi învrăjbește pe părinți cu profesorii

"Este, practic, o completare a listei de afecţiuni pentru care se acordă aceste concedii medicale care depăşesc perioada obişnuită de acordare a concediilor medicale", a spus ea.

Legat de acest subiect, pe 20 august, Ioana Mihăilă declara că urmează să fie adoptate modificările necesare, astfel încât pacienţii care au nevoie de recuperare post-operatorie şi tratament din cauza arsurilor să poată beneficia de zile de concediu medical peste limitele obişnuite. Ministrul arăta atunci că medicul Cătălin Denciu, din Piatra Neamţ, care a salvat mai mulţi pacienţi în timpul unui incendiu, va putea beneficia de concediu medical peste limitele obişnuite, după modificarea ordonanţei de urgenţă.

Citește și: Ioana Mihăilă îi dă peste nas lui Sorin Cîmpeanu: Masca textilă este permisă la școală, dar numai pentru elevii din ciclul primar

Tot în şedinţa de luni a Executivului, a fost adoptată şi o altă ordonanţă simplă care modifică şi completează Legea 134/2019, care reglementează modul de funcţionare a Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România.

"Practic, s-a completat domeniul de activitate al Agenţiei cu câteva activităţi noi, pe care urmează să le realizeze ca urmare a intrării în vigoare a noilor regulamente europene referitoare la dispozitivele medicale", a precizat Ioana Mihăilă.

Citește și: Ioana Mihăilă știe cine este VINOVAT în scandalul certificatelor false de vaccinare: Peste 370 de suspiciuni, în aproape două luni

Potrivit acesteia, au fost reglementate atribuţii ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului, care va fi abilitată să ia măsuri pentru retragerea, interzicerea sau restrângerea introducerii pe piaţă a anumitor medicamente şi dispozitive medicale. Totodată, se prevede în mod explicit faptul că Agenţia poate percepe tarife pentru activităţile pe care le desfăşoară.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.