Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden le dă curaj celor din PSD! După ce a semnat un decret pe care Liviu Dragnea îl voia și în România, PSD anunță programul 'Fabricat în România'

Liviu Dragnea voia o lege în care marile lanțuri de magazine să fie obligate să comercializeze cât mai multe produse românești, dar a fost dur criticat pentru intenția sa. Însă, ceea ce nu a putut Dragnea în România a putut Joe Biden în SUA. Preşedintele american a semnat luni un decret pentru a îndemna guvernul federal să achiziţioneze mai multe bunuri şi servicii de la companii americane, cu riscul de a-i irita pe unii parteneri comerciali cum ar fi Canada.

Deși fostul președinte al PSD este în pușcărie, noii lideri social-democrați au anunțat că dacă ajung la guvernare vor implementa programul ”Fabricat în România”.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Într-o conferință de presă unde au prezentat bugetul alternativ pe anul 2021, liderii PSD au explicat ce ar face dacă ar ajunge din nou la Palatul Victoria.

”Datoria guvernamentală a explodat în ultima perioadă. Ea a scăzut când PSD a fost la guvernare. Am lăsat-o la 34% și PNL a dus datoria publică la cer. Dacă vom vom trece de 100% datorie din PIB este dezastru și sunt câteva praguri critice în tratatul de aderare la UE.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

Peste 100 de miliarde de lei sunt deficit. Comisia Europeană spune că doar 1% din ei au fost folosiți pentru a combate criza generată de COVID. Ce s-a făcut cu restul?

Noi nu vom introduce noi taxe și impozite, dar taxele existente trebuie plătite. Presiunea trebuie pusă pe cei care nu plătesc, nu pe cei care sunt buni platnici.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’

Cheltuielile trebuie eficientizate. Vrem să facem stimularea economiei prin Start-up Nation III, ”Fabricat în România”, schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă, Programul Restart Rural și Program pentru investițiile mari. Programul ”Fabricat în România” este similar cu decretul semnat de Joe Biden, ”Buy American”.

Noi trebuie să stimulăm economia, nu să o înghețăm.”, a spus senatorul Ștefan Radu Oprea.

Citește și: USR pune umărul la întoarcerea oamenilor lui Dragnea la butoane! O fostă colaboratoare a Securității, unsă șefă de ministrul Claudiu Năsui! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.