Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO EȘEC aproape total al lui Emmanuel Macron în fața lui Vladimir Putin: Președintele Franței nu a reușit să-l convingă pe rus

bbc
macron putin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat luni, în cursul întrevederii cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru apropierea Uniunii Europene de Rusia, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"În pofida neînţelegerilor din ultimele decenii, a dezbaterilor privind relaţiile cu Occidentul, Rusia este europeană şi trebuie să reinventăm o arhitectură de securitate şi încredere între Uniunea Europeană şi Rusia", a declarat Emmanuel Macron, informează mediafax.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă îl nimicește pe Victor Ponta – Știe doar să distrugă

La rândul său, Vladimir Putin a declarat că Rusia susţine armata siriană în eforturile de "eliminare a ameninţărilor teroriste" din regiunea Idlib. Emmanuel Macron a insistat pentru respectarea acordului de încetare a focului din provincia siriană Idlib.

Preşedintele Franţei a anunţat că în mai 2020 se va deplasa în Rusia pentru celebrarea celei de-a 75-a aniversări a victoriei împotriva Germaniei naziste. "Voi fi în Rusia alături de preşedintele Putin" la acest eveniment. "Îi sunt recunoscător" lui Emmanuel Macron pentru acceptarea invitaţiei, a afirmat, la rândul său, Vladimir Putin.

Citește și: Victor Ponta o face praf pe Viorica Dăncilă: Presupun că au fost scrise de un consilier, nu de Doamna Premier – că erau fără greșeli de ortografie

Emmanuel Macron a propus organizarea unei noi reuniuni, în următoarele săptămâni, pe tema conflictului din Ucraina. "Alegerea în funcţie a preşedintelui Volodimir Zelenski constituie o reală schimbare a situaţiei şi vom analiza oportunitatea - aceasta este dorinţa mea - de a organiza în următoarele săptămâni un nou summit în formatul Normandia" (Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa), a precizat Emmanuel Macron, care s-a întâlnit cu Vladimir Putin la reşedinţa sa de vară din sud-estul Franţei.

Potrivit agenţiei Reuters, Putin i-a transmis lui Macron că nu vede vreo alternativă la formatul Normandia, dar s-a abţinut să se pronunţe asupra propunerii şefului statului francez privind un asemenea summit.

Citește și: Incredibil! Ce le-a cerut criminalul de la Săpoca magistraților

Liderul de la Kremlin a mai menţionat că manifestă un optimism precaut după discuţiile telefonice pe care le-a avut cu omologul său ucrainean, dar a insistat că orice nouă întâlnire pe tema crizei ucrainene trebuie să conducă la rezultate tangibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.