Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Efectul şcolii online - Copiii fără posibilităţi apelează la rude şi vecini să-şi poată face lecţiile

School online
scoala online

Darius are 10 ani şi este unul dintre cei 250 000 de elevi din România care au nevoie de o tabletă ca să poată să înveţe online. El speră să primească în toamnă un astfel de dispozitiv ca să nu se mai ducă la un verişor şi să împartă un telefon ca să înveţe, anunță MEDIAFAX.

Darius, din Iași, este unul din cei 250 000 de copii din România care au nevoie de o tabletă şi de o conexiune la internet ca să poată să îşi continue studiile. În ultimele luni de şcoală s-a dus într-un alt cartier, la o rudă, cu care a împărţit un telefon, ca să poată să spună prezent când era strigat catalogul.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

„Mergeam (la vecini n.r.) pentru că nu aveam internet. Mă duceam la verişorul meu”, a spus Darius, precizând că el şi verişorul îşi făceau lecţiile folosind acelaşi telefon.

„Au fost luni un pic mai dificile, având în vedere că nu am avut posibilitatea să intru online. Intram când puteam. A fost un pic mai greu”, a spus la rândul său Alexandra, sora lui Darius.

În prezent, necesarul de tablete pentru copii defavorizaţi este de 250 000 de bucăţi.

Ministrul Educaţiei susţine că lui Darius şi celorlalţi copii ca el le vor fi oferite tablete până la începerea şcolii, pe 10 septembrie. Dar nu îşi asumă responsabilitatea.

Dacă tabletele nu ajung la timp, de vină nu e Ministerul Educaţiei, ci cel al Finanţelor Publice, care face achiziţia de tablete printr-o instituţie subordonată.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

„După cum bine v-am spus şi mai devreme, nu Ministerul Educaţiei realizează acea achiziţie. Deci, nu este Ministerul Educaţiei responsabil pentru achiziţionarea acelor tablete, ci Ministerul Finanţelor Publice, prin Oficiul Naţional de Achiziţi Centralizate. Acel oficiu naţional trebuie să realizeze, aşa cum Ministerul Educaţiei a impus, până la data de 10 septembrie achiziţia de tablete”, a spus Monica Anisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.