Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Șeful mercenarilor Wagner e extrem de furios că nu primește muniție: 'Cu**e! O să ajungă în iad!'

evgheni prigojin

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, se arată din nou revoltat că nu primește muniție. Într-o filmare distribuită pe canalul său de Telegram, liderul Wagner prezintă mai multe cadavre și cere muniție pentru cei care luptă pe front.

„Acei nenorociți care nu ne dau muniție... C**ve! O să ajungă în iad! Organele lor o să fie mâncate. Suntem în criză de muniție: 70%. Shoigu! Gherasimov! Unde e muniția?”, a spus Evgheni Prigojin, pe canalul său de telegram.

A cerut muniție și zilele trecute

Reacția nervoasă a șefului Wagner vine după ce a solicitat muniție și zilele trecute. Evgheni Prigojin a precizat duminică faptul că oamenii săi, care luptă în special la Bahmut (în estul Ucrainei), duc lipsă de muniţie şi a avertizat că o ofensivă ucraineană ar putea reprezenta "o tragedie" pentru Rusia, relatează AFP. "Noi (Wagner) nu avem decât 10-15% din muniţiile de care avem nevoie", a subliniat şeful Wagner într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin Semion Pegov.

Prigojin, care i-a acuzat pe marii gradaţi ai armatei pentru aceste penurii, a spus că se aşteaptă la o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai. "Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră", a avertizat el, relatează Agerpres.

Grupul Wagner a fost în prima linie în luptele din jurul oraşului Bahmut.

Context

Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

Ucraina a anunţat în această săptămână că încheie pregătirile în vederea unei contraofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.