Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Emmanuel Macron, după noul atac terorist dintr-o catedrală, soldat cu 3 morți: 'Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre. Nu vom ceda deloc'

captura video youtube
Macron, Masca

Întreaga Franţă a fost vizată în "atacul terorist islamist" comis la Nisa, a declarat, joi seară, preşedintele Emmanuel Macron, venit la locul atentatului pentru a exprima solidaritate cu victimele şi apropiaţii acestora.

"Este vorba de un nou atac islamist. Trebuie să fie foarte clar: a fost atacată întreaga Franţă", a afirmat Emmanuel Macron la Nisa, conform cotidianului Le Figaro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

"Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc", a declarat Emmanuel Macron, scrie mediafax.ro.

"După asasinarea părintelui Hamel în vara anului 2016, catolicii sunt atacaţi şi ameninţaţi încă o dată în ţara noastră. Transmit susţinerea întregii naţiuni pentru catolicii din Franţa şi de oriunde. Întreaga naţiune este alături de ei şi va fi alături, astfel încât religia să fie exercitată în continuare liber în ţara noastră", a subliniat Macron.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Preşedintele Franţei a precizat că va suplimenta de la 3.000 la 7.000 numărul militarilor care participă la operaţiunea de menţinere a ordinii publice Sentinelle.

Un militant islamist înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane şi a rănit numeroase altele, joi dimineaţă, în incinta şi în jurul Catedralei Notre-Dame din oraşul Nisa. Agresorul a fost imobilizat şi arestat.

Citește și: Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Ce sumă uriașă are de recuperat sportiva

De asemenea, Emmanuel Macron a anunţat creşterea efectivelor operaţiunii Sentinelle, care vizează protejarea lăcaşelor de cult în perspectiva Zilei tuturor sfinţilor de duminică, o importantă sărbătoare catolică, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.