Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Erupție violentă în Ecuador: Cenușa aruncată de Sangay la 8.500 metri altitudine a adus noaptea în mijlocul zilei

www.volcanodiscovery.com
eruptie vulcanica

Vulcanul Sangay, situat în centrul Ecuadorului, a erupt joi şi a expulzat coloane de cenuşă care au ajuns până la înălţimea de 8.500 de metri, relatează DPA.

Serviciul pentru intervenţii de urgenţă din Ecuador a declarat că cinci cantoane au raportat căderi semnificative de cenuşă, iar autorităţile au decis suspendarea activităţilor publice şi private în provincia andină Chimborazo, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Cerul a fost acoperit de un nor de cenuşă care a ajuns până în capitala provinciei, Riobamba, la aproximativ 50 de kilometri distanţă de vulcan, potrivit relatărilor din media.

Autorităţile au solicitat locuitorilor să îşi protejeze ochii, gura şi nasul şi să rămână în spaţiile interioare, atunci când acest lucru este posibil.

La Riobamba a fost introdusă o limită de viteză de 30 de kilometri la oră pentru a se evita ridicarea în atmosferă a cenuşii depuse.

Sangay, situat la aproximativ 280 de kilometri sud de capitala Quito, este considerat activ din 1628, iar actuala fază eruptivă a început în mai 2019, a declarat institutul geofizic IGEPN.

La sfârşitul săptămânii trecute, vulcanul a expulzat cenuşă care a căzut în zonele învecinate.

Norii de cenuşă degajaţi au afectat sâmbătă cinci din cele 24 de provincii ale Ecuadorului şi au condus la închiderea unui aeroport regional.

Sangay, cu conul său acoperit de zăpadă atingând o altitudine de 5.230 metri, este unul dintre numeroşii vulcani activi din Ecuador, cum ar fi Tungurahua şi Cotopaxi, ambii la sud de Quito.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.