Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - 'Eu vorbesc eu cu mine, domnișoară' - Ciolacu, deranjat de știrile despre creșterea contribuției la Pilonul II de pensii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, după ce a condus ședința conducerii PSD, că este „supărat” pe apariția unor „știri false” despre contribuția la Pilonul 2 de pensii private.

„Ne-am asumat un jalon. De asta eu sunt supărat, cineva dorește întotdeauna să creeze niște știri false. Dacă eu nu aș mări Pilonul II cum și-a asumat statul român prin jalon, și și-a asumat această coaliție. Când prim-ministru era dl Nicolae Ciucă, ne-am asumat această creștere, era jalon prin în PNRR. Dacă eu nu îndeplinesc acest jalon, atunci Comisia vine și-mi oprește acești bani”, a declarat Ciolacu, la sediul central PSD.

Întrebat ce i-a spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, legat de acest subiect, premierul a răspuns:

„Eu vorbesc eu cu mine, domnișoară. Eu am un jalon pe care mi l-am asumat, împreună cu dl Nicolae Ciucă, eu cu dl Nicolae Ciucă n-am discutat vreodată să nu îndeplinim un anumit jalon. Mai mult, nu poți să păcălești Comisia, să treci în jalon și peste două lună să te răzgândești, să amâni jalonul sau să-l schimbi, pentru că în momentul în care faci acest lucru Comisia îți va opri banii pentru acea reformă”.

La unele întrebări ale reporterilor, Ciolacu i-a îndemnat pe aceștia să-și ia răspunsurile de acolo de unde și-au luat știrile.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș (PNL), a contrazis amânarea majorării pentru 2026 a contribuției la pilonul II de pensii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.