Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explicații INCREDIBILE oferite de Lia Olguța Vasilescu: Cum au oprit țăranii lucrările la drumul inaugurat de Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Lia Olguța Vasilescu Dăncilă Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a anunțat, marți, la Craiova că lucrările la drumul expres Craiova-Pitești vor fi reluate după ce fermierii își vor strânge recoltele de pe terenurile expropriate. „Este o situație care cred că numai în România se poate întâmpla”, a spus Vasilescu.

Potrivit deputatului Lia Olguța Vasilescu, proiectul tehnic al loturilor 1 și 2 din drumul expres Craiova-Pitești a fost terminat mai repede decât termenul stabilit, adică sfârșitul anului. Liviu Dragnea a fost cel care a inaugurat lucrările la acest drum, dar, după ce a pus o bordură, acolo nu s-a mai lucrat deloc.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

„Evident în momentul în care s-a finalizat proiectarea tehnică puteau să înceapă lucrările de construcție. Așa cum știți, constructorul s-a ales cu o plângere penală pentru că a intrat pe terenurile pe care aveau recolte anumite firme, fermieri, deși terenurile erau expropriate, recoltele nu, pentru ca nimeni nu s-a gândit că se termină atât de repede proiectarea și nimeni nu s-a gândit că trebuie să se dea aceste despăgubiri”, a declarat Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă, la Craiova.

Ea susține că lucrările au fost oprite după ce fermierii au depus o plângere penală și că acestea vor fi reluate după strângerea recoltelor.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

„Urmează ca atunci când în sfârșit toți fermierii își ridică recoltele de pe câmp să înceapă din nou constructorul să lucreze. Este o situație care cred că numai în România se poate întâmpla, eu n-am mai auzit în altă țară să se aleagă cu plângere penală deși terenul este expropriat”, a mai spus deputatul PSD de Dolj.

La aceeași conferință de presă, premierul Viorica Dăncilă a spus că pentru această situație nu sunt de vină fermierii, care au luat subvenții de la APIA și au cultivat terenurile.„Nu sunt de vină fermierii, dar noi ne-am gândit la exproprieri după modelul fiecărui proiect de infrastructură”, a spus premierul.

Citește și: E oficial! Când se va deschide metroul din Drumul Taberei

Premierul a anunțat recent că secțiunile 3 și 4 aferente drumului expres Craiova Pitești sunt blocate de CNAIR, deși documentația este definitivată din 2017.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, pe 2 iulie, șantierul drumului expres Craiova – Pitești, iar după ce a văzut lucrările a cerut constructorului să se mobilizeze şi să respecte termenele promise, adică să fie dat în folosință drumul la sfârșitul anului. Potrivit lui Cuc, în cazul drumului expres Craiova- Piteşti, termenele sunt devansate şi nu depăşite ca la alte autostrăzi.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.