Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Familia unui pacient, mort după ce a fost operat la Spitalul din Târgu Mureș, va depune plângere penală

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
spital

Familia pacientului care a decedat la 24 de ore după ce a fost operat în luna septembrie a anului trecut de doctorul de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș care opera fără un contract de muncă vrea să depună plângere la Parchet în urma speculațiilor apărute în spațiul public, anunță MEDIAFAX.

Îmediat după deces, medicii i-au spus familiei că omul a murit din cauza unui măr pe care l-a mâncat și care i-ar fi provocat o rană pe esofag.

Emanuel Ungureanu sunsține însă că a fost vorba despre o culpă medicală, motiv pentru care doctorii ar fi sugerat familiei să refuze necropsia.

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

“Fiul omului care a decedat în condiții suspecte după ce a suportat o intervenție din partea doamnei Pantea, care, din păcate, a lucrat mai mult de șase luni fără niciun contract cu spitalul, fiul acelui domn care a decedat a aflat despre această situație și va merge la Parchet în Târgu Mureș și va depune o sesizare pentru a se elucida condițiile în care a murit tatăl lui. Legenda care i s-a livrat familiei a fost aceea că complicația din cauza căreia ar fi murit acest domn nu s-ar fi legat de o cuplă medicală, ci că el ar fi mâncat un măr și mărul acela i-ar fi provocat o leziune pe esofag si acea leziune ar fi fost cauza morții și refuzul sugerat aparținatorilor să nu mai faca necropsia, ori acolo s-a încălcat legea. Fiind o moarte suspectă la 24 de ore de la o intervenție ar fi trebuit să se stabilească cu exactitate cauza morții”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Citește și: Compania Națională Aeroporturi București a atribuit un contract de servicii pe 5 ani companiei Motorola Solutions

Doctorul Monica Pantea a fost acuzată într-o postare pe Facebook de deputatul Emanuel Ungureanu că a operat timp de un an pacienți fără să aibă dreptul prin contract. În plus, acesta crede că cei din conducerea spitalului știau acest lucru și că la mijloc există interese ascunse.

“E cel puțin ciudată reacția Spitalului Județean din Mureș cu privire la sesizarea pe care am facut-o eu și s-ar putea ca această inerție a managerului să ia măsuri pe secția doamnei Bățagă să se lege de faptul că nepeotul acestuia a fost angajat pe această secție în condiții ciudate. Acolo avem de-a face cu un clan. Un sistem prin care un șef de secție decide că intră în sală la intervenții persoane neautorizate în condițiile în care, atenție, în iunie 2017 același șef de secție a renunțat să scoată la concurs un post pe care putea să îl ocupe cu acte în regulă cineva calificat“, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Conducerea spitalului a deschis marți o ancheta internă și analizează circumstanțele.

“În perioada menționată, doamna doctor Monica Pantea avea încheiat ca medic specialist gastroenterologie un contract de gărzi cu Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș. //S-a demarat o anchetă administrativă internă pentru a vedea exact circumstanțele în care s-au produs evenimentele la care se face referire în spațiul public”, a declarat Mariana Negoiță, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș.

Deputatul Emanuel Ungureanu este convins că acuzațiile pe care le-a adus sunt adevărate, iar, pentru că faptele sunt de natură penală, a anunțat că va face o sesizare la DNA Mureș împotriva șefei de secție a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și a doctorului Monica Pantea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.