Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Femke Bol a câștigat cursa de 400 de m feminin, iar Grand Holloway pe cea masculină de 60 m garduri la Mondialele de Atletism

Femke Bol

Olandeza Femke Bol şi americanul Grand Holloway, două dintre vedetele actualei ediţii a Campionatelor Mondiale de atletism în sală, au asigurat spectacolul sâmbătă seara la Glasgow.

Într-o atmosferă electrizantă, Femke Bol a dominat cursa feminină de 400 m, în care s-a impus cu timpul de 49 sec 17/100, reuşind astfel să doboare propriul record mondial indoor în această probă, scrie agerpres.ro.

Ea a devansat-o în finală pe compatrioata şi prietena sa Lieke Klaver (50 sec 16/100) şi pe americanca Alexis Holmes (50 sec 24/100).

Femke Bol, campioană mondială la 400 m garduri şi 4x400 m în vara anului trecut, reuşise deja să îmbunătăţească recordul mondial în sală la 400 m, la jumătatea lunii februarie. La 24 de ani, ea a câştigat toate cursele la care a luat parte la marile campionatele internaţionale (europene şi mondiale, în aer liber şi indoor), cu excepţia Jocurilor Olimpice.

După acest succes, a urmat o altă demonstraţie, cea a americanului Grant Holloway, care s-a impus fără emoţii în finala de la 60 m garduri, cu timpul de 7 sec 29/100, stabilind un nou record al competiţiei, Medalia de argint a revenit italianului Lorenzo Simonelli (7 sec 43/100, record al Italiei), în timp ce bronzul a intrat în posesia francezului Just Kwaou-Mathey (7 sec 47/100).

Puternic susţinut de public, scoţianul Josh Kerr s-a impus în cursa masculină de 3.000 m (7 min 42 sec 98/100), în timp ce britanica Molly Caudery a câştigat concursul feminin de săritură cu prăjina (4,80 m).

La 3.000 m feminin, marea favorită a cursei, etiopiana Gudaf Tsegay a fost devansată pe ultimii metri de americanca Elle St Pierre.

La 400 m masculin, starul norvegian Karsten Warholm, recordmanul mondial la 400 m garduri, a vrut să repete performanţa lui Femke Bol, dar a clacat pe ultimii metri, fiind devansat de belgianul Alexander Doom.

Burkinabezul Hugues Fabrice Zango, care se antrenează în Franţa cu fostul campion mondial Teddy Tamgho, a câştigat concursul masculin de triplusat (17,53 m), trecându-şi în palmares al doilea titlu mondial, după cel în aer liber cucerit anul trecut la Budapesta.

Seara s-a încheiat cu proba feminină de 60 m, câştigată de Julien Alfred din Saint-Lucia, care a fost cronometrată în 6 sec 98/100, cea mai bună performanţă mondială a sezonului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.