Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Fenomen spectaculos:Lacul Techirghiol a devenit roz - Ce spun specialiștii

Youtube
Techirghiol roz

Culoarea Lacului Techirghiol s-a transformat în roz, oferind turiștilor prezenți în zonă un peisaj cu adevărat spectaculos de admirat.

Lacul Techirghiol a cunoscut din nou fenomenul în care își schimbă culoarea în roz, iar acest eveniment pare să se repete anual.

Zonele de mal ale lacului au dobândit o nuanță rozalie, iar cercetătorii explică că acest fenomen este cauzat de dezvoltarea unei specii de alge care se dezvoltă în această perioadă, conform Antena 3.

De asemenea, experții afirmă că intensitatea luminii și căldura excesivă contribuie la proliferarea acestor alge, în timp ce bacteriile sulfuroase se adună sub forma unui praf roz, conferind apei aceeași nuanță.

Cu toate acestea, specialiștii asigură că aceste alge nu prezintă un pericol pentru sănătate, totuși au fost prelevate probe din lac pentru a verifica nivelul de poluare.

Lacul Techirghiol, cunoscut în toată lumea pentru nămolul și apa atât de benefice pentru sănătate, a căpătat în ultima vreme o culoare roz. Fenomenul nu este unul nou, este întâlnit frecvent și are o explicație științifică.

O peliculă roz acoperă mare parte din lacul Techirghiol. Culoarea este dată de bacteriile sulfuroase capabile să absoarbă energia solară. Acestea se aștern ca un praf pe algele expuse la lumină și le modifică culoarea, informează Ziua de Constanța.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.