Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Filmul 'Taximetrişti', din 20 ianuarie în cinematografe

westcityradio.ro
filme cinema

Filmul „Taximetrişti”, regizat de Bogdan Theodor Olteanu, cu Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistaşu, Victoria Raileanu, Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu („Micutzu”) în rolurile principale, va rula în cinematografe din 20 ianuarie, informează News.ro.

Doi taximetrişti trec, într-o noapte, printr-o serie de întâmplări care le dau vieţile peste cap. „Taximetrişti” - cel mai recent film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Adrian Nicolae, la fel ca piesa de teatru cu acelaşi nume - invită publicul alături de personaje savuroase, într-o poveste plină de umor şi suspans.

Afişul filmului, realizat de Glitch, îi prezintă pe Alexandru Ion şi Rolando Matsangos - taximetriştii Lică şi Liviu - alături de Victoria Raileanu, Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu („Micutzu”), Ana Maria Guran, Nicoleta Hâncu şi Carol Ionescu - o parte din actorii care joacă rolurile unor clienţi cu care protagoniştii au de-a face în cursele lor prin Bucureşti.

Din distribuţie mai fac parte: Maria Popistaşu, Mădălina Stoica, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Ştefania Cîrcu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboacă, Adrian Nicolae. Rapperul Spike are o apariţie specială şi semnează, de asemenea, muzica originală de pe coloana sonoră.

Lică - taximetristul „ştie-tot” - şi Liviu - taximetristul „tace mult” - sunt prieteni buni, deşi sunt complet diferiţi, iar viziunile lor despre lume şi viaţă nu se prea întâlnesc decât la shaormerie. Dar amândoi împărtăşesc frustrarea de-a face o meserie care speră să le asigure un trai decent şi poate nişte economii până găsesc altceva mai bun.

Pentru Lică primează banii, pentru Liviu mulţumirea sufletească. Asta până încep să se gândească fiecare mai mult la ce au, ce sunt şi ce pot face cu vieţile lor. Pentru ei, o tură de noapte prin Bucureşti e o adevărată aventură în care întâlnesc oameni de toate felurile - de la tineri petrecăreţi şi corporatişti, la vedete, DJ sau chiar interlopi.

„Carosabilul este probabil spaţiul cel mai violent din Bucureşti. Oameni din toate clasele sociale îşi pun la bătaie cea mai rea versiune a lor, se ameninţă, se jignesc, se scuipă, se bat. Iar taximetriştii sunt chiar în epicentrul acestui cataclism, cei mai huliţi şi mai dispreţuiţi dintre şoferi. Cum să nu faci un film despre ei?” declară Bogdan Theodor Olteanu, regizor şi co-scenarist.

„Obiectivul nostru a fost să inventăm o poveste „adevărată” despre cât de proşti, de vulnerabili şi de minunaţi sunt oamenii, despre cât de mult vorbesc şi cât de puţin fac. Dar ne-am dat seama că nu ne pricepem şi am scris o comedie cu taximetrişti.” - completează Adrian Nicolae, co-scenarist şi actor.

„Lică e genul ăla de personaj pe care întâi îl urăşti şi apoi îl iubeşti. Pentru că dincolo de limbaj şi orizonturi culturale atinge o coardă duioasă, care povesteşte frumos despre fibra umană şi inconsecvenţele ei. Şi na, are sabie, a fost în galerie la Steaua, îşi iubeşte mama, ce mai, ceva complex.” - spune Alexandru Ion despre personajul interpretat în „Taximetrişti”.

„Liviu e un om cu foarte multe calităţi şi un singur mare defect: e cam neatent. Cu nevoile celorlalţi. În mod special cu nevoile celor apropiati. Dar asta pentru că e un pic egoist. Şi imatur. În rest e ok.” - declară Rolando Matsangos, protagonist „Taximetrişti”.

Interacţiunile cu clienţii, fiecare cu bucuriile, visele, concepţiile, prejudecăţile şi suferinţele lor nu-i lasă indiferenţi pe Lică şi Liviu.

Într-o ţară în care fiecare se descurcă cum poate, pe cont propriu, lumea pare împărţită între prădători şi victime, între „şmecheri şi papagali“. Dar cine spune că nu este sau nu poate fi altfel?

O noapte. Zeci de poveşti. Un singur oraş. Din 20 ianuarie, „Taximetrişti” vine în cinematografe, distribuit de Forum Film România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.