Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Filmul 'Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric', regizat de Gabriel de Achim, va avea premiera mondială la Tallinn

filme, cinema, cinematograf

Filmul „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric/ Snowing Darkness”, regizat de Gabriel de Achim, va avea premiera mondială în competiţia Rebels With A Cause din cadrul celei de-a 25-a ediţie a PÖFF - Tallinn Black Nights Film Festival.

Festivalul a cărui primă ediţie a avut loc în 1997 în capitala estoniană se desfăşoară anul acesta între 12 şi 28 noiembrie şi este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinemaului din Europa, din 2014 fiind un festival de clasă A - FIAPF, cu una dintre cele mai vizibile secţiuni competiţionale din regiune, conform news.ro.

„Snowing Darkness” este produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa cu titlul „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”, lansarea în cinematografele din ţară fiind programată pentru prima parte a anului viitor.

Prima proiecţie de la Tallinn, premiera internaţională, va avea loc pe 25 noiembrie.

„Cu festivalul de film din Tallinn am multe amintiri plăcute. Cred că este unul dintre cele mai importante festivaluri din Nordul Europei, un festival care creşte de la an la an. Şi asta nu numai pentru numărul mare de filme selecţionate, ci, în primul rând, datorită publicului. Estonienii iubesc cinemaul - sălile sunt arhipline (nu ştiu cum va fi acum, cu pandemia) şi atmosfera este una cu totul specială. Nu în ultimul rând, nordicii iubesc ninsorile. Nici că se poate un loc mai bun de a lansa «Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric»” a transmis Gabriel de Achim.

Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, după „Ultima zi”, lansat în 2016 şi „Visul lui Adalbert”, în 2011, şi e cunoscut pentru serialul de televiziune „Las Fierbinţi”.

„Snowing Darkness” relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect, frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăieşte după moartea fetiţei lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soţia şi fetiţa lor, scoate la suprafaţă episoade incerte, la limita dintre viaţă şi ficţiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvenţă din viaţa camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început şi sfârşit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Bogdan Dumitrache e interpretul rolului principal, iar din distribuţia filmului mai fac parte actorii Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos şi Silvana Mihai.

Scenariul este semnat de Gabriel de Achim şi Cosmin Manolache, imaginea de Adrian Iurchevici, iar producătorii filmului sunt Anca Puiu şi Smaranda Zărnoianu. Realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi al Societăţii Române de Televiziune, filmul este produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.