Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Firma care a creat ChatGPT își dezvăluie primul robot umanoid cu Inteligență Artificială folosit pentru muncă

youtube.com
1x eve ai robot

Robotul umanoid EVE, dezvoltat de 1X, este agil și poate îndeplini o varietate de sarcini similare oamenilor.

Dacă acum aproape două săptămâni firma de robotică Sanctuary AI și Tesla își prezentau roboții alimentați cu inteligență artificială pentru a prelua forța de muncă, acum, se pare că o altă firmă și-a prezentat oficial robotul umanoid într-un mediu profesional.

Start-up-ul de robotică 1X, susținut de OpenAI al lui Sam Altman, a depășit Tesla lui Elon Musk în implementarea primului robot AI folosit pentru muncă. Robotul numit EVE a fost integrat ca agent de securitate într-un site de producție Android. Se pare că robotul redefinește supravegherea și securitatea, conform indianexpress.com.

EVE este susținut de sisteme avansate de monitorizare, cum ar fi camere, detectoare de mișcare și senzori de alarmă. Și, cea mai nebunească parte a robotului este că, dacă un android se comportă greșit, EVE poate intra în corpul său prin realitatea virtuală și poate prelua controlul.

Potrivit rapoartelor, EVE este remarcabil de agil, robotul poate deschide ferestre și uși, poate aduce obiecte și poate îndeplini o varietate de sarcini similare cu oamenii.

Piața roboților umanoizi este estimată să ajungă la 17,3 miliarde de dolari până în 2027 și nu este deloc surprinzător faptul că companiile urmăresc să dezvolte cei mai avansați roboți umanoizi.

S-a raportat că OpenAI investește în companie pentru a-i ajuta să creeze un nou robot umanoid cu picioare. Centrala AI din San Francisco are cea mai avansată tehnologie din lume. Cu toții suntem conștienți de potențialul stelar al ChatGPT al OpenAI, acum imaginați-vă dacă OpenAI aduce ChatGPT într-un robot umanoid.

1X Technologies a anunțat recent o strângere de fonduri condusă de OpenAI pentru a produce androizi pentru vânzare comercială. Se crede că compania intenționează să folosească fondurile pentru a-și spori eforturile de a-și construi robotul Android biped NEO și de a mări producția EVE pentru a-l face disponibil pentru Norvegia și America de Nord.

1X, care mai devreme era cunoscut sub numele de Halodi Robotics, produce androizi. Conform descrierii sale de pe site-ul oficial, 1X este în fruntea creșterii forței de muncă prin utilizarea tehnologiilor sigure și avansate în robotică. Între timp, COO al OpenAI și managerul fondului de start-up OpenAI, Brad Lightcap, a spus că compania crede în abordarea 1X și în impactul pe care îl va avea asupra viitorului muncii.


Cea mai recentă dezvoltare vine la câteva zile după ce Tesla și-a anunțat umanoidul avansat cunoscut sub numele de Optimus sau Tesla Bot. Au existat numeroase videoclipuri pe internet care prezintă capacitățile robotului dezvoltat de compania deținută de Elon Musk. Tesla Bot a fost introdus în 2022, iar recent au apărut videoclipuri care arată un Bot Tesla actualizat cu mai mult control al cuplului și antrenament AI din mișcările urmărite de oameni.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.