Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Cîțu a găsit explicația: de ce a publicat Vlad Voiculescu informațiile despre cei vaccinați! Premierul se opune unui pașaport de vaccinare

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, se consideră unul dintre cei mai transparenți premieri din istoria României. Subiectul a fost adus în discuție când a discutat despre datele publicate de ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Zonele unde se pot infecta oamneii ar fi la restaurante. Sunt mai mulți care propun studii și calcule.

Cei care se vaccinează au deja un certificat. Nu vreau un pașaport de vaccinare. Acest fapt formează o discriminare în societate, deoarece nu am dat șansa tuturor românilor să se vaccineze. Până nu avem posibilitate ca oamenii să se vaccineze nu cred că e necesar să discutăm de așa ceva”, a spus Florin Cîțu, la B1TV.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

„În privința datelor furnizate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre cei care au apucat deja să se vaccineze, Cîțu a purtat o atitudine elegantă față de reprezentanții USR-PLUS din Guvern.

Cred că interpretarea a format un curent. Economiștii, de exemplu, se uită pe multe date și au interpretări diferite. Am cerut din primul moment ca dl. Gheorghiță și dl. Baciu să ofere toate datele oficiale. Cu cât mai mul, cu atât mai bine.

Nu era vorba de faptul că unii se tem de ceva. Primesc reclamații mereu în calitate de premier. Eu cred că am fost unul dintre cei mai transparenți premieri ai României. Voi prezenta concluziile raportului atunci când le am.

Eu nu am lucrat cu datele respective și nu le-am văzut. Sunt multe informații în presă. Eu nu văd o problemă în a avea mai multe informații. Eu lucrez cu date de inflație, dar nu cred că interesează fix acum pe multă lume. Eu nu aș vrea să fac speculații. Nu este domeniul meu.

Trebuie să mergem mai departe cu campania de vaccinare. Este clar că avem un ritm mai alert decât ne-am propus. Preocuparea mea este să se mențină ritmul. De aceea am anunțat că în martie mai vin doze de vaccin.

Dacă există probleme sunt sigur că există instituții și se vor sesiza. Să nu fie date cu caracter personal.

Transparența ideală: când ajungi la informații personale cred că trebuie să-i întrebăm pe oameni. Trebuie să tragem o linie.

Controlul de la INSP nu are legătură cu asta.

Nu cred că o face domnul Vlad Voiculescu în scopuri politice. Ci în interesul publlic”, a declarat premierul Florin Cîțu, la B1TV.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.