Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Florin Cîțu, despre împăcarea cu USR PLUS: 'PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste'

PNL Bucuresti
Florin Citu

Prim-ministrul Florin Cîţu spune că rămâne de văzut dacă PNL ar mai putea colabora cu USR PLUS după ce aceştia au susţinut moţiunea de cenzură alături de AUR, dar punctează că "alianţa" dintre cele două partide reprezintă un "precedent periculos".

Precizările vin după ce Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sămbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS "denunţarea imediată şi totală" a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept "o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană".

Rezoluția poate fi citită AICI! (.pdf)

"Vom vedea atunci. Dacă ei merg mai departe cu AUR... PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste, vom vedea atunci. (...) (Rezoluţia - n.r) este adoptată pentru că a fost propunerea colegilor mei. Atât în Europa, în Parlamentul European, dar şi în România, există foarte multe semne de întrebare şi întrebări care vin despre această alianţă. În Germania acele partide extremiste nu au acces la nimic, deci nimeni nu le legitimează. În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie ca la un precedent periculos", a declarat el.

Pe de altă parte, Cîţu s-a arătat nedumerit că în BPN a fost votată din nou o rezoluţie prin care se respinge orice formă de colaborare cu PSD.

"În primul rând, pentru noi soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie astăzi, la propunerea preşedintelui, n-avea nici un sens pentru că, cu un BPN înainte, votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD, deci sunt două lucruri... Dar am votat-o şi pe asta de astăzi", a spus Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.