Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîţu, despre raportul privind decesele de coronavirus: Comisia merge mai departe şi investighează acele diferenţe

Facebook
Guvern Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri seară, că se investighează în continuare situaţia deceselor de coronavirus, pentru a se stabili de unde provin diferenţele.

Premierul Florin Cîţu a fost înrebat, vineri seară, despre raportul Minsiterului Sănătăţii privind decesele de coronavirus şi a afirmat: ”Aşteptăm partea a doua Acum avem un prim raport al comisiei, comisia merge mai departe şi investighează acele diferenţe pe care le-a primit şi de la INS şi vedem după aceea şi acel raport. Cum avem raportul, venim şi îl prezentăm şi îl analizăm împreună. Haideţi să aşteptăm şi cealaltă informaţie şi atunci vom discuta pe ele”.

Ministerul Sănătăţii a făcut public vineri Raportul Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, din care rezultă că au existat cinci modificări ale modului de raportare, că până la 31 martie 2021 erau consemnate 31.132 de decese în alerte.ms.ro şi 23.931 în Corona forms, iar pe luni diferenţele sunt tot mai mari, pe măsură ce modul de raportare a devenit mai complex.

De asemenea, au fost identificate 13 spitale cu abateri mari ale cifrelor raportate.

Concluziile au fost că există un nIvel de cunoaştere redus şi confuzii ale celor care rapportează, că multe spitale nu raportează toate decesele COVID la DSP, iar unele raportează toate decesele în alerte.ms.ro, precum şi întârzieri de până la două luni în raportarea deceselor, iar organizarea privind raportarea diferă uneori de la un spital la altul.

Comisia propune simplificarea procedurii de raportare în alerte.ms.ro sau stabilirea unei metodologii clare, Totodată, avertizează că dubla raportare, pe principii diferite, atrage după sine confuzii, implică eforturi adiţionale de validare a datelor şi consum de resurse, iar neconcordanţele sunt inevitabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.