Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Florin Cîţu, despre relaxarea anunţată de Iohannis: Valul trei a scăzut mai rapid decât ne aşteptam

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu gest

Premierul Florin Cîţu afirmă că relaxarea anunţată de preşedintele Iohannis este posibilă pentru că valul trei al pandemiei a scăzut mai repede decât se aşteptau autorităţile, iar o parte din merit în are campania de vaccinare.

"Rata de pozitivare a scăzut mai rapid decât ne aşteptam în valul 3, în corelaţie cu vaccinarea. Este pentru a nu ştiu câta oară când lumea spune că sunt prea optimist. Trebuie să înţelegem că această guvernare liberală a performant. Vor mai fi probabil valul patru, valul cinci, dar mai mici. Să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Am reuşit să luăm aceste măsuri mai repede pentru că românii au înţeles şi s-au vaccinat", a declarat Cîţu, la Digi 24.

Întrebat ce le-ar spune celor care afirmă că situaţia epidemiologică este mai bună şi nu mai este nevoie să se vaccineze, Cîţu a răspuns:

"Riscul rămâne, iar dacă vrem să avem următoarea etapă de relaxare trebuie să ne vaccinăm. Aceste lucruri sunt legate. Vrem să revenim la normalitate? Trebuie să ne vaccinăm. Altfel va fi mai grea revenirea la normalitate. Nu putem să trecem de pandemie decât dacă ne vaccinăm. Faptul că a scăzut numărul de cazuri de datorează în mare măsură campaniei de vaccinare. Românii trebuie să înţeleagă că mai avem paşi."

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai. În prima fază se va renunța la masca de protecție la exterior și la restricțiile nocturne. „Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții, târgurile, piețele sau stații de transport public”, a explicat președintele.

De asemenea, vor fi eliminate restricțiile de circulație de pe parcursul nopții și simultan se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, a mai spus șeful statului. Tot din weekendul care urmează activitățile sportive în are liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

Alte măsuri restrictive vor fi anulate de la 1 iunie, a precizat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.