Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu, după ce Anca Dragu a sesizat CCR: Eu cred că vrea să scoată USR de la guvernare

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

„Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

Replica lui Florin Cîțu a fost una dură.

„Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere, de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna a spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului nu pot să fie miniștrii de la usrplus. Deci doamna ministru ne spune să scot USR PLUS de la guvernare”, a fost răspunsul lui Cîțu, întrebat despre demersul Ancăi Dragu de a sesiza CCR și a cere obligarea premierului să facă propuneri de miniștri.

Premierul a adăugat că este un demers „ilar cel puțin”, apoi i-a urat Ancăi Dragu „succes”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.