Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Florin Cîțu explică de ce nu-și dă demisia: 'Vom avea nevoie de ordonanțe de urgență'

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu afirmă că România este într-o situația îngrijorătoare din punct de vedere epidemiologic, iar în perioada următoare va fi nevoie ca guvernul să utilizeze instrumentul ordonanței de urgență pentru a face față pandemiei. Din acest motiv, o demisie ar fi un act iresponsabil, afirmă Cîțu, având în vedere că un guvern interimar nu poate adopta ordonanțe.

„În acest moment sunt 400 de bolnavi la ATI. Nu mai sunt 1500 de paturi la nivel național, cum am lăsat în iarnă, deși am cerut să nu se schimbe această cifră. Sunt 860 de paturi. Avem jumătate din paturile de la ATI deja ocupate.

Cum poți să spui că ești responsabil ca partid, ca ministru și să-ți dai demisia în situația actuală? Vom avea nevoie de ordonanțe de urgență să suplimentăm numprul de paturi, să plătim și așa mai departe. Cine vrea să dea acest guvern jos azi este responsabil pentru că nu sunt paturi la ATI, pentru că nu vom putea să-i ajutăm pe români cu facturile la iarnă. Alianța toxică USR-AUR trebuie să-și asume această responsabilitate a faptului că românii vor avea de suferit prin faptul că nu vom avea un guvern”, a declarat Cîțu la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.