Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu, față în față cu parlamentarii PSD - ce apel a avut la președintele de ședință! Ludovic Orban absent

Inquam Photos / George Calin
audieri comisie parlament Florin Citu

Florin Cîțu, propus ministru de Finanțe în guvernul Orban 2, este audiat luni în comisiile reunite de finanțe ale Parlamentului. El a venit fără Ludovic Orban la audieri. Cîțu a făcut un apel la președintele de ședință să prevină „derapajele” verbale care au avut loc la audierea trecută.

Vezi și: Ambasadorul SUA în România BATE cu pumnul în masă: România NU are voie să folosească Huawei pentru implementarea 5G

Cîţu a început prezentând realizările din cele trei luni din mandatul anterior în fruntea Ministerului Finanţelor, nu înainte de a le cere parlamentarilor să nu mai permită derapajele de la audierea din octombrie, când ministrul desemnat a fost întrerupt de mai multe ori, iar în sală s-au făcut semne şi remărci obscene.

Procedura aprobată pentru audiere de către comisii este întrebare-răspuns.

„Deşi am avut două încercări, OUG114/2018 a fost ucisă, a fost eliminată split TVA, eliminată supraimpozitarea contractelor part-time şi am eliminat supraaccciza la carburanţi", a spus Cîţu în deschiderea audierii sale.

Ieri, Florin Cîțu a promis că va dezvălui de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020.

Audierile miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, încep luni și se vor întinde pe parcursul a trei zile, respectiv până miercuri. Votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat pe 24 februarie, ora 16.00, potrivit calendarului stabilit de Legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.