Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Florin Cîțu îl avertizează pe premierul Ciucă: 'Găseşti soluţii dacă nu cedezi unor presiuni din anumite grupuri'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Nicolae Ciucă Cîțu Ciucă

Preşedintele PNL, fostul prim ministru Florin Cîţu, afirmă că este "prematur" să facă o evaluare a activităţii succesorului său, Nicolae Ciucă. El susţine că premierul nu trebuie să se priceapă la economie, ci să aibă în jur oameni care să îl sfătuiască bine, subliniind importanţa Ministerului Finanţelor Publice în actuala situaţia în care se află România.

Întrebat, marţi seară, la B1 Tv, ce părere are despre activitatea succesorului său, Nicolae Ciucă, Florin Cîţu a răspuns că este devreme să facă o evaluare a activităţii primului ministru.

"Este prematur să faci o evaluare, dar provocările nu au fost puţine în această perioadă scurtă şi ştia din momentul în care a acceptat să preia această funcţie că va fi complicat în această iarnă, cu toţii ştiam. Eu zic că ne vom uita la guvernare peste câteva luni de zile şi noi, şi românii, şi vom vedea ce trebuie îmbunătăţit. Eu zic că de fiecare dată toţi avem câte ceva de îmbunătăţit. Totdeauna trebuie să înveţi din ceea ce faci”, a afirmat Florin Cîţu, în acest context.

De asemenea, întrebat dacă primul ministru Ciucă se pricepe la economie, Florin Cîţu a răspuns: "Nici nu trebuie”, arătând că este important ca acesta să se înconjoare de oameni care să îl sfătuiască să ia cele mai bune decizii.

"Dacă are oameni buni în jurul domniei sale care să-l sfătuiască bine, trebuie să ia deciziile informat. Ministerul Finanţelor este cel care trebuie să vină cu soluţii, de exemplu, în această perioadă. (...) Întotdeauna găseşti soluţii dacă ştii unde vrei să ajungi şi dacă nu eşti haotic şi dacă nu cedezi unor presiuni din anumite grupuri care vin din toată societatea, şi din sectorul privat, şi din sectorul bugetar, fiecare va avea o presiune asupra ta. Şi aici e nevoie în jurul premierului de oameni care au viziune”, a adăugat fostul premier, citat de news.ro.

Cîţu a spus, întrebat fiind dacă se consultă cu premierul pe teme de economie şi finanţe, că preferă ca soluţiile să fie prezentate în coaliţie şi acolo îşi spune opinia.

Preşedintele PNL a reafirmat faptul că nu "a înţeles foarte bine" decizia Guvernului de a investi 190 de milioane de lei în Fondul Proprietatea, câtă vreme nu sunt fonduri pentru alte cheltuieli.

"A venit vremea acum, pentru că Fondul Proprietatea a spus că va lista o parte dintre acţiunile pe care le are Hidroelectrica? Păi putem să listăm şi noi şi în loc să plătim 190 de milioane, primeam câteva sute de milioane de euro prin listare”, a explicat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.