Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu le dă bani medicilor ca să convingă pacienții să se vaccineze: 'Un mod de a motiva şi medicii de familie să participe'

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu Vlad Voiculescu sosire vaccin

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că ordonanţa de urgenţă care prevede stimularea financiară a cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi aprobată săptămâna viitoare.

"A fost astăzi în primă lectură, săptămâna viitoare o să fie aprobată", a afirmat el.

Citește și: PSD face front comun cu AUR! Solicitarea lui Alexandru Rafila

El a spus că în forma actuală a ordonanţei a fost introdus "un mod de a motiva şi medicii de familie să participe la această campanie de vaccinare".

"Sumele, vom vedea, vom discuta asupra acestor sume, nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanţă, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare. Da, sunt şi rezidenţi. Voluntari nu ştiu dacă sunt, în această formă. Dar, repet, a fost în primă lectură. Va fi în procedură de avizare şi în funcţie de cum vor fi ministerele se vor adăuga lucruri şi vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Da, trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată. Am cerut ministrul Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare.", a subliniat şeful Executivului.

Citește și: Pacient confirmat cu coronavirus după ce s-a vaccinat împotriva virusului! Care este explicația

Cîţu a explicat că respectivul stimulent financiar este ca medicii de familie să participe la campania de vaccinare anti-COVID-19, anume ca ei "să ajute campania de vaccinare, să înscrie oameni să se vaccineze".


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.