Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Florin Cîțu, rugăminte pentru 'partenerii de compromis' de la PSD: 'Să nu mai promită ce nu putem face'

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu

Florin Cîțu, președintele PNL, reproșează PSD că, într-o situație de criză, adoptă un discurs populist care puține în pericol capacitatea României de a se finanța la dobânzi bune și care, dacă ar deveni realitate, ar genera dezechilibre macroeconomice majore. Cîțu se referă în special la discuția despre creșterea pensiilor.

„Ar fi bine să nu promitem ceea ce nu putem să facem. Exact de astfel de lucruri ar trebui să ne ferim. Dacă se mai întâmplă ceva neprevăzut, chiar nu mai știm ce să facem. Situația de acum este gestionabilă, dar dacă ne întindem foarte mult, lucrurile vor merge într-o direcție pe care nu putem să o controlăm.

Evident că ne dorim cu toții creșteri de pensii și de salarii. Aici eu nu prea înțeleg mesajele care vin din partea PSD. Când am făcut această coaliție, am discutat și au recunoscut că nu se poate creștere de 40% la pensii, cum au promis. Era loc, din punct de vedere al PNRR, puteai să crești pensiile, dar nu ai cum să le plătești. Doar din deficit, nu avem venituri. PSD promite multe, dar când nu este să facă, nu poate să facă. S-a luat decizia la începutul anului ca toți să fim cumpătați. PNL va susține orice demers de creștere a salariilor, a pensiilor, dacă toate acestea nu dezechilibrează economia. Din spațiul public trebuie scoasă ideea că cineva se opune. Rugămintea pentru partenerii noștri de compromis este să nu mai promită ce nu putem face”, a declarat Cîțu, la TVR1.

Fostul premier avertizează că „dacă nu avem niște bani puși deoparte și cheltuim tot, s-ar putea să avem probleme”. Potrivit lui Cîțu, în luna ianuarie s-a împrumutat cea mai mare sumă din toate timpurile în decursul unei luni, iar discuțiile despre salarii și pensii duc la creșterea dobânzilor. Liderul PNL a reproșat de asemenea guvernului că nu a respectat ținta de 7% din PIB pentru investiții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.