Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu vrea redeschiderea școlilor din 8 februrie: 'Dacă nu ar fi problema pe sănătate...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri, despre posibilitatea redeschiderii școlilor de pe data de 8 februarie, asta numai dacă situația epidemiologică o va permite.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri dacă a discutat cu liderul UDMR Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.

Citește și: Campania de vaccinare, începută cu stângul. O recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță: 'A fost o situație extrem de neplăcută'

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat că opinia reprezentanţilor formaţunii este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El a menţionat că Uniunea încearcă să „impună” această opinie şi partenerilor de guvernare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.