Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Forţele loiale guvernului din Yemen au preluat controlul celui mai mare spital din oraşul-port Hodeida

yemen

Forţele guvernamentale yemenite au preluat controlul celui mai mare oraş-port strategic Hodeida, deţinut de către rebelii houthi, au raportat sâmbătă responsabili militari, citaţi de AFP, informează Agerpres.

Spitalul este situat în estul oraşului, pe care forţele fidele preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute militar de către aliaţii saudiţi şi emiratezi, încearcă să-l recucerească din iunie.

Trupele loialiste, susţinute de raiduri ale aviaţiei saudite, au intrat joi în oraş, unde ele au înaintat câţiva kilometri pornind din sud şi est în direcţia portului.

Spitalul, principala instituţie din oraş care dispune de o platformă pentru aterizarea de avioane medicalizate, a fost cucerit de la rebeli vineri seara, potrivit unor responsabili militari.

Ofensiva împotriva Hodeida fusese suspendată în iulie, pentru a da o şansă eforturilor mediatorului ONU. După eşecul, în septembrie, al unei medieri a ONU pentru găsirea unei reglementări politice, coaliţia a anunţat reluarea asaltului împotriva Hodeida, care s-a intensificat de la 1 noiembrie.

Începând din 2015, forţele loialiste, ajutate de o coaliţie militară sub comandament saudit, încearcă să-i alunge pe rebelii şiiţi houthi, susţinuţi de Iran, din vaste regiuni cucerite în nordul şi centrul ţării, inclusiv capitala ţării, Sanaa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.