Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Fostul avocat al cuplului Ceaușescu, dezvăluiri la 30 de ani de la Revoluție: 'În afară de crimă politică, nu pot să o judec'

Elena Nicolae Ceausescu

Fostul avocat al cuplului Ceaușescu, la procesul de la Târgoviște din 1989 regretă execuția fostului lider comunist și a soției sale și spune că, după condamnarea la moarte a acestora, a părăsit sala de judecată, cu riscul de a fi împușcat, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

“N-aș vrea să mă repet, dar în afară de crimă politică nu pot să o judec. Ca să judeci șeful de stat și soția lui pentru dezastrul adus țării, vă rog să mă credeți că mai târziu am stat și ne-am mirat, eram singura țară în Europa care nu avea un ban datorie pentru că s-a plătit datoria externă. Eram singura țară din lagărul socialist care eram pe cale de a produce bomba atomică. La Turnul Severin se mai vindeau ani în urmă apă tare”, a afirmat fostul avocat al cuplului Ceaușescu, Gen. (r) Constantin Lucescu.

Reamintindu-i-se că în acea perioadă nu se mai putea trăi în România, Constantin Lucescu a subliniat că tot ceea ce s-a realizat în România nu a fost opera lui Ceaușescu, ci a românilor.

“Știu. Dar al treilea lucru care a deranjat foarte mult a fost participarea la înființarea unei bănci internaționale, la paritate cu Fondul Monetar Internațional. Toate astea n-au fost create de Ceaușesc sau prin munca lui Ceaușescu, să ne înțelegem bine, prin efortul și sudoarea poporului român. Prin ingeniozitatea inginerilor români, prin umanitatea medicilor care salvau bolnavii cu mijloace minime, prin lipsa și temerea că orice am spune ne este înregistrat și putem fi trimiși în judecată, nu pentru că sunt politice, ci pentru tulburarea liniștii publice pentru că nimeni nu voia să creadă, să știe că la noi sunt și opozanți reali”, a afirmat generalul în rezervă.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, declarație surprinzătoare în cazul Colectiv: ‘Dacă în club erau și copiii mei, aș fi spus la fel, că nu am greșit’

Întrebat ce simțea și gândea acum 30 de ani, la momentul procesului și execuției soților Ceaușescu, Constantin Lucescu a mărturist că nu la pronunțarea sentinței a părăsit sala.

“Eu v-am rugat să vă uitați la un moment dat în timpul filmului. La pronunțarea soluției n-am putut să asist. Am plecat. Am plecat. Și am plecat cu riscul de a încălca ordinul generalului Stănculescu care stabilise cu căpitanul Boieru că cine iese și nu se supune să fie împușcat direct”, a dezvăluit fostul avocat.

Constantin Lucescu a catalogat execuția Ceaușeștilor drept o oribilitate, care îți provoacă tresăriri în somn, și a spus că însuși fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu a avut îndoieli asupra modului în care au procedat la Târgoviște.

“ Și atunci, vorbind cu doctorul, mai cu seamă că am fost... cu el stăteam și l-am rugat că ne trebuie o hârtie care să constate decesul. E o oribilitate care e greu de descris în cuvinte. Este modul în care te culci și te scoli tresărind. Ce-am făcut? La plecare, am avut doi înaintea... eram cu Popa Gică la plecare și la sosirea pe baza sportivă seara. Și aud pe profesorul Măgureanu, era cu Gelu Voican, și răspunsul lui Gelu Voican, sec, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat . Având în buzunar hârtia semnată de președintele Iliescu”, a mai spus fostul avocat.

Citește și: Klaus Iohannis, după discuția avută cu Orban și Cîțu: ‘Ecuația bugetului pe 2020 este una complicată’ .

Emisiunea Marius Tucă Show va fi transmisă miercuri, 27 noiembrie 2019, de la ora 19.00, pe Mediafax.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.