Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Fostul prefect de Argeş, care a candidat la alegerile locale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi a pierdut, a fost repus în funcţie

AEP
alegeri locale 2020

Candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, Emanuel Soare, care a demisionat din funcţia de prefect pentru a participa la alegeri şi a pierdut în faţa candidatului PSD şefia CJ, a fost repus în funcţie, el depunând jurământul de credinţă luni, anunță news.ro.

Emanuel Soare, numit prefect al judeţului Argeş în luna februarie a acestui an, a renunţat la funcţie pentru a candida, la scrutinul din 27 septembrie, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş sub sigla PNL.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

Soare, care are un CV conform căruia este doctor în ştiinţele educaţiei, autor şi co-autor al mai multor cărţi şi are experienţă ca manager de proiect în numeroase proiecte europene, a pierdut însă alegerile, el obţinând 28,22% din voturile argeşenilor. Scrutinul a fost câştigat cu un scor electoral de peste 42% de Ion Mînzînă (PSD), al cărui CV arată că şi-a început cariera profesională ca lăcătuş mecanic la Combinatul Petrochimic Piteşti, a fost muncitor la CAP Mărăcineni şi la Întreprinderea Comerţului cu ridicata pentru produse alimentare Argeş în anii 1980, după care a mers la facultate şi a ajuns să ocupe diverse funcţii, în unele dintre ele fiind propulsat de partidele politice prin care a trecut.

După ce a pierdut alegerile, liberalul Emanuel Soare a revenit pe funcţia de prefect. Astfel, prin Hotărârea 815 din 1 octombrie 2020 semnată de premierul Ludovic Orban şi contrasmenată de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, a fost repus temporar în funcţia de prefect de Argeş, iar luni a depus jurământul.

Citește și: Prima reacție a lui Silviu Mănăstire, după ce a fost confirmat cu coronavirus: Indiciul pentru forma ușoară de Covid este pierderea mirosului și gustului .

Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns, prin teleconferinţă, în sala de ceremonii a Instituţiei Prefectului Argeş, în prezenţa subprefecţilor Corneliu Cîrstea şi Andrei Ciungu şi a mai multor şefi de instituţii deconcentrate din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.