Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO FOTO - 600 de tone de deșeuri ilegale din străinătate, descoperite în Călărași și Teleorman

gunoaie

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Direcției Vămilor, au descoperit peste 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare.

Polițiștii, comisarii de mediu și inspectorii vamali au făcut vineri trei percheziții pe raza județelor Ilfov, Călărași și Teleorman.

Echipajele au descoperit la o locație din județul Călărași 40 de baloți ce conțin 19.000 de kilograme de deșeuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat și provin din Italia, fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de către o firmă care a declarat bunurile ca fiind „fibre textile - diferite culori”.

La punctul de lucru al firmei, din județul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea, aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate și spălate, fapt ce contravine legislației de mediu. Alte 372 de tone sunt achiziționate din România, iar 40 tone de deșeuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile.

„Totodată sunt suspiciuni că societatea nu respectă nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală, de deșeuri din plastic autorizată pentru reciclare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

În urma perchezițiilor au mai fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, de la sediul firmei aflat în județul Ilfov, mai multe documente.

Verificările sunt în derulare, iar acțiunea este coordonată de procurorul de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.