Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Membrii unei organizații s-au dus peste liderii AUR, la sediu: 'Să se opună ferm oricăror încercări de minimizare sau negare a Holocaustului'

”Negarea sau minimalizarea Holocaustului de către reprezentanții AUR, pe lângă faptul că este ilegală, reprezintă și un efect al educației precare de care avem parte în România. Poate că cei de la AUR nu au habar despre odioasele crime pe care statul român le-a comis împotriva evreilor și romilor. Așa că am decis să-i ajutăm să se informeze corect în legătură cu acest subiect.”, asta au spus, la sediul AUR, câțiva membri ai Platformei Civice Aresel.

„Holocaustul nu a fost un episod minor al istoriei noastre comune, ci unul care a dus la moartea a sute de mii de cetățeni români, evrei și romi deopotrivă, doar pentru că s-au născut în categorii etnice pe care statul din acea vreme, condus de extremiști pro-naziști, îi considera inferiori. Holocaustul a lăsat urme adânci în mentalul colectiv al etnicilor romi, având consecințe profunde chiar și în prezent”, a declarat Alin Banu, coordonatorul Platformei Civice Aresel.

Din acest motiv, o echipă Aresel a mers pe 27 ianuarie, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului, la sediul partidului parlamentar AUR pentru a înmâna date oficiale – elaborate de statul român – privind crimele comise împotriva evreilor și romilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca în viitor, membri partidului să se abțină de la minimalizarea acestor atrocități și, totodată, de la negarea Holocaustului.

”Menționăm faptul că cei de la Partidul AUR nu s-au arătat disponibili pentru dialog, refuzând să deschidă poarta sediului în ciuda faptului că ne-am strâns în fața clădirii la ora 15:00, nici la numărul de telefon de pe site-ul partidului nu am reușit să luam legătura cu cineva. Vom transmite prin poștă o scrisoare din partea noastră precum și raportul Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România pentru buna informare a conducerii partidului. Sperăm să ne răspundă la scrisoare.

Ne dorim ca pe viitor, Partidul AUR să se opună ferm oricăror încercări de minimizare sau negare a Holocaustului!”, precizează cei de la Platforma Civică Aresel, care au mers peste liderii AUR la sediul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.